Winkler Gábor: Bende Zsolt – Stílus és elegancia

Winkler Gábor könyve: Bende Zsolt - Stílus és elegancia | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

[limit_content length=”400″] Bende Zsolt sokak szerint az egyik legelegánsabb és leginkább stílustudatosabb művésze volt a hazai operaéletnek, olyan művésze, aki operettet is tökéletesen énekelt és játszott…. E kötetben az olvasó megismerkedhet kicsit kanyargós pályakezdésével, későbbi énekesi szárnyalásával, szerény és csendes, visszafogott alkatával. Miközben énekpedagógusként is kiemelkedőt adott: nem a saját elképzeléseit erőltette rá tanítványaira, hanem hagyta, hogy megtalálják a maguk útját, és ott irányította és kísérte őket biztos kézzel. Énekművészetét legjobban Baranyi Ferenc tudta összefoglalni: “Akit bariton hanggal áld meg a sors, annak bizony nem könnyű kitűnnie. A bariton ugyanis a férfiénekesek középső hangosztálya- és a középsők mindenütt a legészrevétlenebbek. A baritont- a középhangok- szép kiénekléséért az esetek többségében csak tisztes ünneplés, udvarias tetszésnyilvánítás honorálja. Bende Zsolt lírai bariton. Az ilyenekkel bántak mindig is eléggé mostohán a komponisták… A lírai baritonoknak is jut néhány nagyszerű főszerep… de az operák jelentős részében be kell, hogy érjék mellék vagy epizódszerepekkel. Bende Zsolt képes volt kis szerepeket is főszereppé avatni, mert hangjának lírája van. Nemcsak azért, mert lírai bariton, hanem mert költészetet közvetít. [/limit_content]

A Bende Zsolt – Stílus és elegancia című könyv egy 2019-ban megjelent, 163 oldalból álló, Művészet Zene Klasszikus zene, Életrajzok kategóriájú könyv, melyet Winkler Gábor írt és a Holnap Kiadó adja ki a 9789633492659 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Winkler Gábor: Bende Zsolt – Stílus és elegancia egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Winkler Gábor: Bende Zsolt – Stílus és elegancia PDF, Bende Zsolt – Stílus és elegancia PDF letöltés, Winkler Gábor: Bende Zsolt – Stílus és elegancia ePUB, Bende Zsolt – Stílus és elegancia ePUB letöltés, Winkler Gábor: Bende Zsolt – Stílus és elegancia Mobi, Bende Zsolt – Stílus és elegancia Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Winkler Gábor további könyvei

Holnap Kiadó kiadó további könyvei

Művészet Zene Klasszikus zene, Életrajzok kategóriájú könyvek

2019-ban megjelent könyvek

163 oldalas könyvek

9789633492659 ISBN-számú könyvek

Összes könyv