Wiedermann Helga: Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról

Wiedermann Helga könyve: Sakk és póker - Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról | könyv borító

[limit_content length=”400″] A Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió már két éve játszotta a szimultán sakkot Magyarországgal, amikor 2010 júniusában a magyar oldalon új játékosok ültek a tábla mellé. A parti ezen az oldalon már nagyon matt közeli helyzetet mutatott.A magas államadósság, a zsugorodó gazdaság, a munkanélküliek és a lakossági devizaadósok százezrei miatt Magyarország a csőd szélén táncolt. Azonnali váltásra volt szükség a magyar gazdaságpolitikában és a nemzetközi szervezetetekkel folytatott sakkjátszmában is. A második Orbán kormány az asztalhoz felkészülten, részletesen kidolgozott tervvel érkezett. Tisztában volt azzal, hogy a parti állását megfordítani csak hosszú távú stratégia mentén meghúzott lépések sorozatával lesz képes. Ennek első eleme nem lehetett más, minthogy az IMF-gyámságot egy pénzügyi védőhálóra cseréljük fel. A sakktábla velünk szemközti oldalán helyet foglaló tárgyalópartnereink ezzel szöges ellentétben lévő taktikában gondolkoztak: minél nehezebb helyzetbe kerül Magyarország, annál könnyebben adja majd be Orbán Viktor a derekát egy újabb, a gazdasági önrendelkezésünket korlátozó hitelszerződés megkötésére. Ez a logika a sakkjáték logikája.Van azonban a sakkon kívül más stratégián alapuló játék is. Ez a póker. Itt nem csupán ésszerű és logikus lépések vannak, hanem első pillanatra ésszerűtlennek és logikátlannak tűnőek is előfordulnak. A pókerben a jó stratégiaválasztás meghatározó eleme a játékos egyénisége. Az nyer, aki a játékostársakkal szemben ülve megérzi, hogy mikor kell a tétet emelni és mikor érdemes inkább passzt mondani. Míg a sakkban végül is minden átlátható és a játék a táblán zajlik, addig a pókerben senki nem nyer, aki a lefordított lapok számbavételénél nem a hetedik érzékére támaszkodik.Amikor az IMF és az Európai Unió vezetői világossá tették, hogy egy Magyarországnak kedvező kölcsönszerződést nem hajlandóak ajánlani a kormánynak, akkor kényszerültünk arra, hogy a velük folytatott sakkjátszmába időnként a póker eszközeit is bevessük. [/limit_content]

A Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról című könyv egy 2014-ban megjelent, 360 oldalból álló, Politika, Történelem kategóriájú könyv, melyet Wiedermann Helga írt és a Kairosz Kiadó adja ki a 9789636626761 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Wiedermann Helga: Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Wiedermann Helga: Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról PDF, Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról PDF letöltés, Wiedermann Helga: Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról ePUB, Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról ePUB letöltés, Wiedermann Helga: Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról Mobi, Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Wiedermann Helga további könyvei

Kairosz Kiadó kiadó további könyvei

Politika, Történelem kategóriájú könyvek

2014-ban megjelent könyvek

360 oldalas könyvek

9789636626761 ISBN-számú könyvek

Összes könyv