Weisz Boglárka (szerk.): Pénz, posztó, piac – Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról

Weisz Boglárka (szerk.) könyve: Pénz, posztó, piac - Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról | könyv borító

[limit_content length=”400″] A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet Középkori Magyar Gazdaságtörténet Lendület Kutatócsoport a magyar gazdasági élet működésében és változásában szerepet játszó tényezőket interdiszciplináris kutatások keretében tanulmányozza. Egyik fontos feladata a királyi hatalom gazdasági életben betöltött szerepének feltárása. E célt szem előtt tartva vizsgálja a kutatócsoport a királyság bevételeit, a pénzverést, a pénzügyigazgatás vezető szerveit, nem megfeledkezve az uralkodók által hozott, a gazdasági élet szempontjából jelentős intézkedések bemutatásáról sem. A kutatás másik témaköre a középkori városok történetét érinti, mivel e települések gazdaságpolitikája nemcsak az ország életére gyakorolt hatást, de ez volt az a tényező is, amelyen keresztül a Magyar Királyság bekerülhetett a középkori Európa gazdaságának vérkeringésébe. A kutatócsoport a városi rendelkezéseket, a városok hazai és nemzetközi kereskedelemben betöltött szerepét, a helyi gazdasági helyszíneket, a városokat összekötő utakat, valamint a városi vállalkozásokat helyezi a figyelem középpontjába. Jelen tanulmánykötet a kutatócsoport szerteágazó programjának valamennyi területét érinti, ügyelve arra, hogy az egyes résztémakörök szorosabb vagy lazább szálakkal kötődjenek egymáshoz. [/limit_content]

A Pénz, posztó, piac – Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról című könyv egy 2016-ban megjelent, 572 oldalból álló, Magyar művelődéstörténet Történelem, Történelem Művelődéstörténet kategóriájú könyv, melyet Weisz Boglárka (Szerk.) írt és a MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont adja ki a 9789634160281 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Weisz Boglárka (Szerk.): Pénz, posztó, piac – Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Weisz Boglárka (Szerk.): Pénz, posztó, piac – Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról PDF, Pénz, posztó, piac – Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról PDF letöltés, Weisz Boglárka (Szerk.): Pénz, posztó, piac – Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról ePUB, Pénz, posztó, piac – Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról ePUB letöltés, Weisz Boglárka (Szerk.): Pénz, posztó, piac – Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról Mobi, Pénz, posztó, piac – Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Weisz Boglárka (Szerk.) további könyvei

MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont kiadó további könyvei

Magyar művelődéstörténet Történelem, Történelem Művelődéstörténet kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

572 oldalas könyvek

9789634160281 ISBN-számú könyvek

Összes könyv