Vida Gusztáv: Volt egyszer egy Gencs

Vida Gusztáv könyve: Volt egyszer egy Gencs | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

Kategória: ,

[limit_content length=”400″] Nem mindennapi olvasmány. Témája alapján vadászkönyv. Vadászember írta, vadűzésről szól. De ez a megállapítás ennek a könyvnek csak az első, meglehetősen felületes megközelítése. Mert, ahogy az olvasással haladunk előre a kötet minden szövege izzik a feszültségtől , egy ugyancsak feszültségektől izzó ember portréja rajzolódik ki, mely mögött ugyancsak feszültségekkel telítetten , felsejlik egy széthulló család,egy kihaló falu, egy pusztuló kultúra és egy önmagával viaskodó kor sajátos rajza is. (Békés Sándor)Aranyérmes kudu.Varacskos disznó. Egy óriási oryx.Gepárd.Bivaly.Hát, tudjuk: a vadászoknál így megy ez.Meg úgy, hogy itt, még télen, megállt az idő. Lelassult az ember, nagy dunnapárnáin álmodozott. Hozzá nyomta orcáját, orrát, lázas szemekkel, hittel a deres ablaküvegnek. Azon keresztül leste a frissen kerekedett, nagy szemű, puha hóesést. Ez volt a gyermekkor. Oda kellene visszatalálni. Senkinek se megy. Az idővel kellene talán valahogyan megbékélnünk. Elfogadni, megérteni, belesimulni szépen. Hogy ne karcoljon a lét. Ami van, és ami lesz még: simogasson. Elférjen minden. Ahogy a régieknél. Szépen, rendben, egymás után. Munka, természet, emberek. Egymás mellett, békében és tisztességgel.Vida Gusztáv szövegei arra a tekintetre tanítanak bennünket, amely avadászat műveletsoraiban és rituáléiban, emlékeiben és hangulataiban találja meg azokat a csodálatos részeket, amelyek a szavak általvisszavezethetnek bennünket az elveszett egészhez. Nem a vad a lényeg. Sokkal inkább a táj, a környezet, a társak, a kevés szavú beszéd. Hogy ott lehetsz. Az ottlétedről szóló história. Nem a vad elejtése. Ezek a történetek visszaadják a vadállatok méltóságos életét.Vida Gusztáv munkái erős írások. Megkapóak és igazak. A semmiről.Az esős hajnalokról. Egy délutánról. A lényegről. Rólunk, akik itt vagyunk. Gondolunk és érzünk. A percekről, az órákról, a mindenségről.Néha nem történik semmi, nincsen esemény. De ezekben a szövegekben valahogyan mégis megtörténik minden. Szilasi László [/limit_content]

A Volt egyszer egy Gencs című könyv egy 2016-ban megjelent, 122 oldalból álló, Sport, Vadászat kategóriájú könyv, melyet Vida Gusztáv írt és a Ad Librum Kft. adja ki a 9786155110924 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Vida Gusztáv: Volt egyszer egy Gencs egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Vida Gusztáv: Volt egyszer egy Gencs PDF, Volt egyszer egy Gencs PDF letöltés, Vida Gusztáv: Volt egyszer egy Gencs ePUB, Volt egyszer egy Gencs ePUB letöltés, Vida Gusztáv: Volt egyszer egy Gencs Mobi, Volt egyszer egy Gencs Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Vida Gusztáv további könyvei

Ad Librum Kft. kiadó további könyvei

Sport, Vadászat kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

122 oldalas könyvek

9786155110924 ISBN-számú könyvek

Összes könyv