Veress József (szerk.): Gazdaságpolitika a globalizált világban

Veress József (szerk.) könyve: Gazdaságpolitika a globalizált világban | könyv borító

[limit_content length=”400″] “A globalizáció olyan, alapvetően hatalmi-gazdasági természetű folyamat, amelynek során a világgazdaság legerősebbé váló szereplői a legjelentősebb nemzetközi intézményeken keresztül, az adott és általuk formált jogi keretek között, saját érdekeik alapján egységesítik és általános érvényűvé teszik a gazdasági és politikai szabályokat.” (Veress József) A gazdaságpolitika mint egyetemi stúdium több tekintetben is különbözik a hagyományos közgazdasági diszciplínáktól. Először is: nincsenek tértől és főleg időtől függetleníthető ismereteket tartalmazó, bárhol oktatható alapkönyvek. Vannak természetesen általánosan érvényes ismeretek és összefüggések, azonban a csak ezeket tartalmazó tananyagok emészthetetlenül száraznak és unalmasnak tűnnének a hallgatók szemében. Éppen ezért egy-egy, a gazdaságpolitika egészével foglalkozó átfogó munka mindig tartalmaz jó néhány specialitást. Tankönyvünk sajátos vonásait – a teljességre való törekvés nélkül – az alábbiakban lehet összegezni: – modern piacgazdaságot tételezünk fel, ahol a magántulajdon primátusa tény, az intézmények fejlettek; – hangsúlyosan foglalkozunk a piacgazdaság és a globalizáció kapcsolatával mind a fejlett, mind pedig a transzformáció végén járó kelet-európai országok tekintetében; – természetszerűen kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a magyarországi gazdaságpolitikai kérdések tárgyalásának; – alapvetően institucionalista megközelítésből indulunk ki, azaz nagy jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy a gazdasági koordináció milyen intézményi rendszerben valósul meg, ugyanakkor igyekszünk bemutatni a jelen releváns irányzatainak minél teljesebb tárházát. [/limit_content]

A Gazdaságpolitika a globalizált világban című könyv egy 2009-ban megjelent, 444 oldalból álló, Elméleti közgazdaságtan, közgazdaságtörténet Tankönyv, segédkönyv, Társadalomtudomány Közgazdaság kategóriájú könyv, melyet Veress József (szerk.) írt és a Typotex Kiadó adja ki a 9789632790664 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Veress József (szerk.): Gazdaságpolitika a globalizált világban egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Veress József (szerk.): Gazdaságpolitika a globalizált világban PDF, Gazdaságpolitika a globalizált világban PDF letöltés, Veress József (szerk.): Gazdaságpolitika a globalizált világban ePUB, Gazdaságpolitika a globalizált világban ePUB letöltés, Veress József (szerk.): Gazdaságpolitika a globalizált világban Mobi, Gazdaságpolitika a globalizált világban Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Veress József (szerk.) további könyvei

Typotex Kiadó kiadó további könyvei

Elméleti közgazdaságtan, közgazdaságtörténet Tankönyv, segédkönyv, Társadalomtudomány Közgazdaság kategóriájú könyvek

2009-ban megjelent könyvek

444 oldalas könyvek

9789632790664 ISBN-számú könyvek

Összes könyv