Vári Anna: Tiszta atomenergia?

Vári Anna könyve: Tiszta atomenergia? - Radioaktív hulladékkezelés Magyarországon és külföldön | könyv borító

[limit_content length=”400″] “Az atomenergia hívei szerint ez az energiafajta tiszta és olcsó. Mások viszont felhívják a figyelmet a nukleárisenergia-termelésből származó radioaktív hulladékra, amely sok ezer évig sugárzó izotópokat is tartalmaz. E hulladékok végleges elhelyezése mindmáig megoldatlan problémának bizonyult, így várhatóan a jövő nemzedékek számára is terhet fog jelenteni. A radioaktív hulladékokat kezelő létesítmények telepítését számos országban tiltakozások kísérték, sok helyen meg is bénították. A hulladékok azonban folyamatosan halmozódnak, és az emberiség kezd ráeszmélni, hogy tenni kellene velük valamit. Néhány országban ígéretes hulladékkezelési programok indultak el, máshol kudarcba fulladt kezdeményezéseknek, majd újabb nekilendüléseknek lehetünk tanúi. Természetesen Magyarország sem kivétel, nálunk is történtek-történnek kísérletek a hulladék elhelyezésére. Kötetünkben áttekintjük hazánk és további nyolc fejlett ipari ország radioaktív hulladékkezelési programjainak történetét, és bemutatjuk az ezzel kapcsolatos közvélemény alakulását is. Elsősorban szociológiai és etikai szempontból vizsgáljuk a technikai és társadalmi közelítésmódok változásait, és arra a kérdésre keressük a választ, hogy milyen tanulságok vonhatók le a nemzetközi és hazai erőfeszítésekből. A kötet felvetései túlmutatnak a nukleáris problematikán, és reményeink szerint segítséget nyújtanak más olyan technológiai vívmányok társadalomtudományi nézőpontú elemzéséhez is, amelyek hosszú távú hatásait ma még csak nagy bizonytalansággal látjuk előre.” (a Kiadó) [/limit_content]

A Tiszta atomenergia? című könyv egy 2009-ban megjelent, 266 oldalból álló, Környezetvédelem, ökológia, Természettudomány Biológia kategóriájú könyv, melyet Vári Anna írt és a L’Harmattan Kiadó, Budapesti Corvinus Egyetem Környezettudományi Intézet adja ki a 9789632361772 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Vári Anna: Tiszta atomenergia? egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Vári Anna: Tiszta atomenergia? PDF, Tiszta atomenergia? PDF letöltés, Vári Anna: Tiszta atomenergia? ePUB, Tiszta atomenergia? ePUB letöltés, Vári Anna: Tiszta atomenergia? Mobi, Tiszta atomenergia? Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Vári Anna további könyvei

L’Harmattan Kiadó, Budapesti Corvinus Egyetem Környezettudományi Intézet kiadó további könyvei

Környezetvédelem, ökológia, Természettudomány Biológia kategóriájú könyvek

2009-ban megjelent könyvek

266 oldalas könyvek

9789632361772 ISBN-számú könyvek

Összes könyv