Tatár Imre: Napló ’56 – Újságok, utcák, emberek

Tatár Imre könyve: Napló '56 - Újságok, utcák, emberek | könyv borító

[limit_content length=”400″] Az emlékezet akarva-akaratlanul sok mindent megváltoztat, de Tatár Imre azokban a napokban írta mindeddig íróasztala fiókjában rejtegetett Naplóját, amikor Magyarország élethalál harcát vívta a függetlenségéért és a demokráciáért. A most 96 esztendős szerző a Szabad Nép, majd megalakulásakor négy napig a Népszabadság, később az Esti Hírlap munkatársa volt. Pályafutását a Magyar Nemzetnél fejezte be. Újságíróként többet látott-hallott, mint mások, beszélt munkásokkal és kollégákkal, forradalmárokkal és ellenforradalomtól rettegőkkel, naplója elénk tárja saját bizonytalanságait és félelmeit, ugyanakkor napról napra képet ad a történésekről, a fővárosiak gondolkodásmódjáról, a mindennapi budapesti életről. A rendkívüli korrajzot – ami egyben izgalmas és lebilincselő olvasmány – a szerző értékes dokumentumgyűjteménye és Wesely Andor (1911-1981) amatőr fényképész hagyatékából előkerült, először publikált korabeli fényképek illusztrálják. A kötet hozzájárul ahhoz, hogy tiszta képet kapjunk az 1956 őszén történtekről, egyben megismerjük a kor hétköznapi embereinek életét, aggodalmait, reményeit. [/limit_content]

A Napló ’56 – Újságok, utcák, emberek című könyv egy 2016-ban megjelent, 208 oldalból álló, Irodalom Irodalomtörténet Magyar irodalom Levelezés, napló Történelem, Levelezés, napló Magyar történelem kategóriájú könyv, melyet Tatár Imre írt és a Zimber Könyvek adja ki a 9789631270372 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Tatár Imre: Napló ’56 – Újságok, utcák, emberek egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Tatár Imre: Napló ’56 – Újságok, utcák, emberek PDF, Napló ’56 – Újságok, utcák, emberek PDF letöltés, Tatár Imre: Napló ’56 – Újságok, utcák, emberek ePUB, Napló ’56 – Újságok, utcák, emberek ePUB letöltés, Tatár Imre: Napló ’56 – Újságok, utcák, emberek Mobi, Napló ’56 – Újságok, utcák, emberek Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Tatár Imre további könyvei

Zimber Könyvek kiadó további könyvei

Irodalom Irodalomtörténet Magyar irodalom Levelezés, napló Történelem, Levelezés, napló Magyar történelem kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

208 oldalas könyvek

9789631270372 ISBN-számú könyvek

Összes könyv