T. Horváth Ágnes: Augustus Foruma Rómában

T. Horváth Ágnes könyve: Augustus Foruma Rómában | könyv borító

[limit_content length=”400″] T. Horváth Ágnes, a Szegedi Tudományegyetem főiskolai tanára, az antikvitás kutatója. A Forum Romanumról szóló könyve után jelen monográfiájában Augustus polgári forumát elemzi történelmi, topográfiai, valamint vizuális megjelenését művészettörténeti, vallástörténeti és ikonográfiai aspektusból. A római építészettörténet klasszikus korszakát megnyitó épületegyüttes joggal számíthat az utókor csodálatára. Ehhez elengedhetetlen annak rekonstruálása, hogy miként ragyoghatott akkor, amikor még a tógás kortársak álltak elfogódva a közepén, hogy megbámulják. A könyv a tárgyául választott mű teljes körű bemutatására törekszik, nem puszta épület- és várostörténeti leírás. A monográfia újdonsága a forum ideológiájának hagyományos nézőpontú elemzésén túlmenő, a motívumkincsnek az augustusi ikonográfia szempontjából eddig nem vizsgált értékelése. A szerző felvázolja az épületkomplexum Augustus-kor utáni történetét is, nyomon követve egészen napjainkig az átépítések és bontások folytán kialakult új épületegységek történetét és a forumon történt átalakításokat. Az utolsó fejezetben röviden kitér az ásatástörténetre is. A forumot megalkotó Augustust sem politikai geniusnak, sem sikeres kalandornak nem állítván be, személyiségrajzának csak a forum építéstörténetéből és ikonográfiájából fakadó árnyalására vállalkozik. A gazdagon illusztrált kötet mélyreható elemzései és rekonstrukciói egy, a szerző által kiegészített, saját olvasatú, új forum-képet tárnak az olvasó elé. [/limit_content]

A Augustus Foruma Rómában című könyv egy 2016-ban megjelent, 618 oldalból álló, Művelődéstörténet Művészettörténet, Történelem Művelődéstörténet Művészet kategóriájú könyv, melyet T. Horváth Ágnes írt és a Belvedere Meridionale adja ki a 9789639573635 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a T. Horváth Ágnes: Augustus Foruma Rómában egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: T. Horváth Ágnes: Augustus Foruma Rómában PDF, Augustus Foruma Rómában PDF letöltés, T. Horváth Ágnes: Augustus Foruma Rómában ePUB, Augustus Foruma Rómában ePUB letöltés, T. Horváth Ágnes: Augustus Foruma Rómában Mobi, Augustus Foruma Rómában Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

T. Horváth Ágnes további könyvei

Belvedere Meridionale kiadó további könyvei

Művelődéstörténet Művészettörténet, Történelem Művelődéstörténet Művészet kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

618 oldalas könyvek

9789639573635 ISBN-számú könyvek

Összes könyv