Szerb Antal: A világirodalom története

Szerb Antal könyve: A világirodalom története | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

[limit_content length=”400″] Csak a húszas éveink ismerték a céltalan vélemények, sommás ítéletek pergőtüzét, az értékelések és újjáértékelések, a felfedezések és megtagadások, a célzások és idézetek záporozását, a vélemények fuldokló bőségét, érvek és ellenérvek kifogyhatatlan csatáját. A hajnalig tartó baráti vitákon alkoholnál részegítőbben szállt fel a könyvek gőze, megülte agyunkat, hogy támolyogva mentünk ki a szabad levegőre. Térben és időben milyen felelőtlen száguldás volt ez, népek és stílusok, egyének és korszakok seregszemléje, micsoda távoli szellemek lettek barátainknál bizalmasabbak, szerelmeinknél ismertebbek számunkra, mennyi titok részesei voltunk, miket életük és műveik sugalltak. Voltak kegyencek közöttük, akiket cinkos módra elnéztük gyengéit, hahotázva idéztük csínyjeit, könyveiken keresztül-kasul szaladgáltunk, mint a játszótereken. Másokat dobogó szívvel tiszteltünk, műveikbe áhítattal léptünk, mint a templomba, és szorongva mutogattuk egymásnak rejtett kincseit. Olvasni, minél többet olvasni, érezni, minél többet érezni – vallottuk mi is a századvég eszményét; beszélni róla, minél többet beszélni róla – kapcsoltuk hozzá a magunk fiatal igényét. Halász Gábor írta e szenvedélyes sorokat egy `szenvedélyes olvasó` könyvéről, Szerb Antal világirodalom-történetéről. S hogy a szenvedély hullámai a könyv körül csak sokára csitultak el, bizonyítja e jelen tizedik kiadás is. [/limit_content]

A A világirodalom története című könyv egy 2003-ban megjelent, 926 oldalból álló, Irodalom, Irodalomtörténet kategóriájú könyv, melyet Szerb Antal írt és a Magvető Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft. adja ki a 9789631422399 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Szerb Antal: A világirodalom története egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Szerb Antal: A világirodalom története PDF, A világirodalom története PDF letöltés, Szerb Antal: A világirodalom története ePUB, A világirodalom története ePUB letöltés, Szerb Antal: A világirodalom története Mobi, A világirodalom története Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Szerb Antal további könyvei

Magvető Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft. kiadó további könyvei

Irodalom, Irodalomtörténet kategóriájú könyvek

2003-ban megjelent könyvek

926 oldalas könyvek

9789631422399 ISBN-számú könyvek

Összes könyv