Széplaky Gerda: Kant hátán a szőr – Művészeti írások

Széplaky Gerda könyve: Kant hátán a szőr - Művészeti írások | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

[limit_content length=”400″] Széplaky Gerda új kötetében izgalmasan társítja az esztétikát a fenomenológiával: esszéi a testiség, a nézőben végbemenő fiziológiai folyamatok felől értelmezik a befogadás aktusát. A művészetfilozófiai értekezéseket és a kortárs magyar képzőművészet meghatározó képviselőit bemutató elemzéseket kiemelkedő szakmai tudás és élvezetes, közérthető stílus jellemzi. A műelemzést a szerző a különbözőség elvére felépített “radikális kritikának” tekinti: “A műalkotással szembeni radikális kritikai attitűd […] az igazán bátor és elszánt értelmező kezébe nem ad semmit. Nincs hátország, nincsenek prekoncepciók, mi több, a művészet próbáját sokáig tűrő és elviselő teóriák is ingataggá, netán a rombolás áldozataivá válnak. Cserébe viszont, mindezen áldozat nyomán, felnyílik a csak a műalkotás által adományozható szabadság. A szabadság, amely az ént önnön határain túlra repíti: oda, ahol a világ kiismerhetetlenségével, birtokolhatatlanságával, végtelenségével szembesülhet.” [/limit_content]

A Kant hátán a szőr – Művészeti írások című könyv egy 2017-ban megjelent, 252 oldalból álló, Kortárs művészet, Művészet kategóriájú könyv, melyet Széplaky Gerda írt és a L’Harmattan Kiadó adja ki a 9789634142515 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Széplaky Gerda: Kant hátán a szőr – Művészeti írások egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Széplaky Gerda: Kant hátán a szőr – Művészeti írások PDF, Kant hátán a szőr – Művészeti írások PDF letöltés, Széplaky Gerda: Kant hátán a szőr – Művészeti írások ePUB, Kant hátán a szőr – Művészeti írások ePUB letöltés, Széplaky Gerda: Kant hátán a szőr – Művészeti írások Mobi, Kant hátán a szőr – Művészeti írások Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Széplaky Gerda további könyvei

L’Harmattan Kiadó kiadó további könyvei

Kortárs művészet, Művészet kategóriájú könyvek

2017-ban megjelent könyvek

252 oldalas könyvek

9789634142515 ISBN-számú könyvek

Összes könyv