Szent Márton-almanach

könyve: Szent Márton-almanach | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

[limit_content length=”400″] “Szent Márton az egyik legnépszerűbb magyarországi szent. Talán azért, mert ő volt az első olyan szent, aki nem mártírhalált halt a hitéért, és tisztán a jó cselekedetei miatt tiszteljük. A róla szóló legendák nem beszélnek egyházszervező tevékenységéről, sem arról, hogy teológiai szempontból milyen jelentősége volt, de tele vannak népi bölcsességgel, humorral, amelyek vallási hovatartozástól függetlenül mosolyt csalnak az arcunkra. Valószínűleg ezért van jelen ma is a népszokásainkban, és ezért is őrizzük az emlékét. Születésének 1700. évfordulója alkalmából a Napkút Kiadó arra tesz kísérletet, hogy egybegyűjtse mindazt, amit Szent Márton életéről és püspöki működéséről megőrzött a szájhagyomány és az irodalom. Ám ez az almanach tartalmaz a vele kapcsolatos hiedelmekről, babonákról szóló történeteket is, tehát ismeretterjesztő és szórakoztató műveket, kicsiknek-nagyoknak egyaránt. A kötet különlegessége még, hogy kortárs képzőművészeti alkotások illusztrálják.” (a Kiadó) [/limit_content]

A Szent Márton-almanach című könyv egy 2016-ban megjelent, 224 oldalból álló, Művelődéstörténet Irodalom, Történelem kategóriájú könyv, melyet írt és a Napkút Kiadó adja ki a 9789632636436 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a : Szent Márton-almanach egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: : Szent Márton-almanach PDF, Szent Márton-almanach PDF letöltés, : Szent Márton-almanach ePUB, Szent Márton-almanach ePUB letöltés, : Szent Márton-almanach Mobi, Szent Márton-almanach Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

– további könyvei

Napkút Kiadó kiadó további könyvei

Művelődéstörténet Irodalom, Történelem kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

224 oldalas könyvek

9789632636436 ISBN-számú könyvek

Összes könyv