Szabó Tibor: Dante-reflexiók – Paradigmaváltás a magyar dantisztikában

Szabó Tibor könyve: Dante-reflexiók - Paradigmaváltás a magyar dantisztikában | könyv borító

[limit_content length=”400″] Szabó Tibor professor emeritus a Szegedi Tudományegyetemen. Hosszabb idő óta foglalkozik Dante életművével, egyik hazai Dante-szakértő. Eddig megjelent kötetei: Megkezdett öröklét. Dante a XX. századi Magyarországon (Balassi Kiadó, 2003), A sokszólamú Dante (Hungarovox Kiadó, 2006), Dante életbölcselete (Hungarovox Kiadó, 2008)Szabó Tibor legújabb műve a szerző 2003-ban publikált Megkezdett öröklét. Dante a XX. századi Magyarországon és a 2008-ban megjelent Dante életbölcselete című munkáinak ideális folytatása, kiegészítése, továbbgondolása. A tudós dantista minden mai magyar pályatársánál több könyvet írt a “költők legmagasabbjáról”, így nála aligha lehetne méltóbb, avatottabb krónikása azoknak az esztendőknek, amelyeket bátran nevezhetünk a magyarországi Dante-irodalom aranykorának. Hiszen soha korábban nem látott napvilágot nyelvünkön ennyi fordítása az Isteni Színjátéknak és más Dante-műveknek, ilyen sok Dantéról szóló értekezés, tanulmánykötet, konferencia-acta, szakcikk, esszé, tematikus folyóiratszám, nem is beszélve a szépirodalmi és képzőművészeti feldolgozásokról, monográfia-fordításokról és egyebekről. A szegedi professzor ezekhez kínál iránytűt és mérleget. A dantisztikai panorámához megannyi szállal kötődő tanulmányai izgalmas Dante-problémákat világítanak meg eredeti, inspiratív módon. A Dante-reflexiók egyszerre szintézise-“summája” és új eredményekkel való gazdagítása a jelenkori magyarhoni dantisztikának. (Madarász Imre) [/limit_content]

A Dante-reflexiók – Paradigmaváltás a magyar dantisztikában című könyv egy 2018-ban megjelent, 212 oldalból álló, Irodalom Irodalomtörténet, Összefoglaló kategóriájú könyv, melyet Szabó Tibor írt és a Hungarovox Kiadó adja ki a 9786155743573 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Szabó Tibor: Dante-reflexiók – Paradigmaváltás a magyar dantisztikában egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Szabó Tibor: Dante-reflexiók – Paradigmaváltás a magyar dantisztikában PDF, Dante-reflexiók – Paradigmaváltás a magyar dantisztikában PDF letöltés, Szabó Tibor: Dante-reflexiók – Paradigmaváltás a magyar dantisztikában ePUB, Dante-reflexiók – Paradigmaváltás a magyar dantisztikában ePUB letöltés, Szabó Tibor: Dante-reflexiók – Paradigmaváltás a magyar dantisztikában Mobi, Dante-reflexiók – Paradigmaváltás a magyar dantisztikában Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Szabó Tibor további könyvei

Hungarovox Kiadó kiadó további könyvei

Irodalom Irodalomtörténet, Összefoglaló kategóriájú könyvek

2018-ban megjelent könyvek

212 oldalas könyvek

9786155743573 ISBN-számú könyvek

Összes könyv