Stróbl Mihály: A Gránitoroszlán – Stróbl Alajos – STRÓBL ALAJOS

Stróbl Mihály könyve: A Gránitoroszlán - Stróbl Alajos - STRÓBL ALAJOS | könyv borító

[limit_content length=”400″] “Élt a XIX. század fordulóján egy zseniális magyar szobrász, a nagyapánk, Strobl Alajos. És végigélte a XX. századot egy kitűnő mérnökember, az édesapánk, Stróbl Mihály. Mindkettőjüket hatalmas munkabírás és végtelen szorgalom jellemezte. Egyikük a magyar szobrászat felvirágoztatója volt, másikuk hivatása mellett édesapja emlékének ápolója. Kutatásainak eredményét, élményeit, a családi feljegyzéseket és nagyanyánk, Strobl Alajosné korabeli fotográfiáit felhasználva írt közel háromszáz oldal családtörténetet. Egy művészettörténész nem tudna olyan szeretetteljes portrét rajzolni a nagy alkotóról, mint fiú az apáról. Az olvasó egy erősen tömörített, szerkesztett változatot tart a kezében, ami nem műelemzések sora, de kitűnő kor- és jellemrajz. Megtudhatjuk, hogy hazánk nagyjai nemcsak tehetségesek, de igen szorgalmasak is voltak, és egész életművükkel szolgáltak. Nekünk is bírni kell abban, hogy mindig lesznek olvan tehetségeink, akik a kultúrát, a művészetet, az embert tekintik elsődlegesnek, akikre büszkék lehetnek utódaik, mint mi a nagyapánkra és az édesapánkra. Ezért nyújtjuk át édesapánk évtizedes munkájának ezt a töredékét. Fogadják szeretettel. (Stróbl Veronika, Alajos, Mátyás, Krisztina és Zsófia) [/limit_content]

A A Gránitoroszlán – Stróbl Alajos – STRÓBL ALAJOS című könyv egy 2003-ban megjelent, 192 oldalból álló, Művészet Szobrászat Művészet, Szobrászat Iparművészet kategóriájú könyv, melyet Stróbl Mihály írt és a Holnap Kiadó adja ki a 9789633465622 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Stróbl Mihály: A Gránitoroszlán – Stróbl Alajos – STRÓBL ALAJOS egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Stróbl Mihály: A Gránitoroszlán – Stróbl Alajos – STRÓBL ALAJOS PDF, A Gránitoroszlán – Stróbl Alajos – STRÓBL ALAJOS PDF letöltés, Stróbl Mihály: A Gránitoroszlán – Stróbl Alajos – STRÓBL ALAJOS ePUB, A Gránitoroszlán – Stróbl Alajos – STRÓBL ALAJOS ePUB letöltés, Stróbl Mihály: A Gránitoroszlán – Stróbl Alajos – STRÓBL ALAJOS Mobi, A Gránitoroszlán – Stróbl Alajos – STRÓBL ALAJOS Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Stróbl Mihály további könyvei

Holnap Kiadó kiadó további könyvei

Művészet Szobrászat Művészet, Szobrászat Iparművészet kategóriájú könyvek

2003-ban megjelent könyvek

192 oldalas könyvek

9789633465622 ISBN-számú könyvek

Összes könyv