Rosemary Sullivan: Sztálin lánya – A Kreml hercegnőjének élete, aki a szabadságot választotta

Rosemary Sullivan könyve: Sztálin lánya - A Kreml hercegnőjének élete, aki a szabadságot választotta | könyv borító

[limit_content length=”400″] Az 1926-ban született Szvetlana Allilujeva a Kreml kis hercegnőjeként, szerető nagycsaládban élte végig röpke gyermekkorát, miközben apja korlátlan hatalomra tett szert a világ első kommunista államában. Nyolcvanöt évvel később magányosan és szegényen halt meg az amerikai Wisconsin államban, Lana Peters néven.Idillinek látszó gyermekkorában Szvetlana sokáig mit sem tudott az apja által irányított tömeggyilkosságokról, az éhínségekről, de a tragédiák őt sem kerülték el. Elveszített szinte mindenkit, akit szeretett, az anyját is, aki öngyilkosságot követett el. Első nagy szerelmét Szibériába száműzték. Szvetlana csak apja halála után fogta fel igazán, hogy mindenre ő adott parancsot, minden halál, minden gyilkosság, minden száműzetés mögött ő állt: Sztálin, az egykor imádott apa, akinek az egész világon a kis gazdasszonyaként csak a lánya adhatott parancsokat. A Kreml nem akarta elereszteni, de Szvetlana a szabadságot választotta: a hidegháború legsötétebb éveiben, az egész világot megdöbbentve, az Egyesült Államokba emigrált. És kiderült, hogy erős akaratú, tehetséges, mélyen érző ember, aki leginkább az igazi, nagy szerelemre vágyik. S aki iszonyatosan megküzdött azért, hogy kiszabadulhasson apja árnyékából, és élhesse a saját életét, amihez mindenkinek joga van: még a legkegyetlenebb diktátor lányának is.Sullivannek sikerül meggyőznie az olvasót arról, hogy Allilujeva különleges személyiség, és nem csak a neve miatt. Azért is, mert erős akaratú, okos, szenvedélyes ember volt, aki nem engedte, hogy úgy nézzenek rá, mint a történelem torzszülöttjére: a szörnyeteg szép leányára. Wall Street JournalRosemary Sullivan kanadai költő és életrajzíró. Sztálin lánya című könyvéért megkapta az Életrajzírók Nemzetközi Szövetségének Plutarkhosz-díját. [/limit_content]

A Sztálin lánya – A Kreml hercegnőjének élete, aki a szabadságot választotta című könyv egy 2016-ban megjelent, 588 oldalból álló, Irodalom Szépirodalom Próza Világirodalom Regények, Történelmi kategóriájú könyv, melyet Rosemary Sullivan írt és a Európa Könyvkiadó adja ki a 9789634055211 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Rosemary Sullivan: Sztálin lánya – A Kreml hercegnőjének élete, aki a szabadságot választotta egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Rosemary Sullivan: Sztálin lánya – A Kreml hercegnőjének élete, aki a szabadságot választotta PDF, Sztálin lánya – A Kreml hercegnőjének élete, aki a szabadságot választotta PDF letöltés, Rosemary Sullivan: Sztálin lánya – A Kreml hercegnőjének élete, aki a szabadságot választotta ePUB, Sztálin lánya – A Kreml hercegnőjének élete, aki a szabadságot választotta ePUB letöltés, Rosemary Sullivan: Sztálin lánya – A Kreml hercegnőjének élete, aki a szabadságot választotta Mobi, Sztálin lánya – A Kreml hercegnőjének élete, aki a szabadságot választotta Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Rosemary Sullivan további könyvei

Európa Könyvkiadó kiadó további könyvei

Irodalom Szépirodalom Próza Világirodalom Regények, Történelmi kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

588 oldalas könyvek

9789634055211 ISBN-számú könyvek

Összes könyv