Romsics Ignác: A Horthy-korszak

Romsics Ignác könyve: A Horthy-korszak | könyv borító

[limit_content length=”400″] Bár a Horthy-rendszer immár több mint két emberöltő óta a múlté, emlékezete és megítélése napjainkban is élénk viták tárgya. Vannak, akik a tényekre fittyet hányva még ma is fasiszta diktatúrának tartják, míg mások idealizálják, és a parlamentáris demokráciákkal rokonítják. A Helikon Kiadó ezért határozott úgy, hogy Romsics Ignác életműsorozatát a neves történész Horthy-korszakkal foglalkozó fontosabb írásainak kötetbe gyűjtésével és együttes újrakiadásukkal indítja útjára. Jóllehet a válogatás időben első (1982) és utolsó tanulmányának (2016) megjelenése között harmincnégy év telt el, azokat olyan mérvű gondolati azonosság köti össze, hogy egy-két apró – minden esetben jelzett – módosítástól eltekintve nemcsak a szerző újabb, hanem régebbi, pályája kezdetén írt tanulmányait is változtatás nélkül közöljük. Bízunk benne, hogy az az elfogulatlan, távolságtartó és tényszerű megközelítésmód, amely Romsics minden munkájához hasonlóan ezeket az írásait is jellemzi, sokakat fog hozzásegíteni a Trianon utáni negyedszázad eredményeinek és kudarcainak, fény- és árnyoldalainak fel- és megismeréséhez. [/limit_content]

A A Horthy-korszak című könyv egy 2017-ban megjelent, 416 oldalból álló, Magyarország a két világháború között, Történelem Magyar történelem kategóriájú könyv, melyet Romsics Ignác írt és a Helikon Kiadó adja ki a 9789632278957 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Romsics Ignác: A Horthy-korszak egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Romsics Ignác: A Horthy-korszak PDF, A Horthy-korszak PDF letöltés, Romsics Ignác: A Horthy-korszak ePUB, A Horthy-korszak ePUB letöltés, Romsics Ignác: A Horthy-korszak Mobi, A Horthy-korszak Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Romsics Ignác további könyvei

Helikon Kiadó kiadó további könyvei

Magyarország a két világháború között, Történelem Magyar történelem kategóriájú könyvek

2017-ban megjelent könyvek

416 oldalas könyvek

9789632278957 ISBN-számú könyvek

Összes könyv