Roma nők egymás közt – Beszélgetés tizenkét roma nővel

könyve: Roma nők egymás közt - Beszélgetés tizenkét roma nővel | könyv borító

[limit_content length=”400″] L’Harmattan-KINCS közös kiadás Az emberek nőnek és férfinak születnek, a közösség harmóniája pedig a nők és a férfiak együttműködésével, kölcsönös támogatásával valósulhat meg. Veres Pálné óta köztudott lehet, hogy amilyen a nő, olyan a család, amilyen a család, olyan a társadalom. A magyarországi cigányság felzárkózásában kulcsszerepük van a roma nőknek: az édesanyáknak, a nagymamáknak, a munkavállalóknak, a tanulni vágyóknak, a művészeknek, közösséget életben tartóknak vagy akár a nemzetiségi képviselőknek. Mindegyikük élete a család. A jó változások pedig családi támogatás nélkül nem lesznek tartósak. De a nőknek is biztosítani kell a választás szabadságát. Hogy se a hagyományos családanya szerepét választók, se az anyaság mellett dolgozni akarók ne érezzék vesztesnek magukat. Nem is beszélve a gyermeküket egyedül nevelőkről. Ebben a kötetben olyan roma nők életútjával ismerkedhetünk meg, akikben volt bátorság választani. Büszkék lehetnek rájuk az utánuk jövők, akik majd joggal bíznak benne: ha nekik sikerült, akkor nekünk miért ne sikerülhetne? A roma középosztály és értelmiség létrejötte, a roma közösség és a többségi társadalom létérdeke is. Ez együttműködéssel érhető el, ami pedig felelősséget jelent. Mindkét oldalon. Elsősorban önmagunkért, a családunkért vagyunk felelősek. De felelősek vagyunk azokért is, akikkel együtt dolgozunk, akikért dolgozunk. Felelősek vagyunk a közösségekért, amelyekhez tartozunk. Felelősek vagyunk a hazánkért, azért, hogy akik ide születtek, itt élnek, azok egyre jobban és szebben éljenek. Az itt bemutatkozó roma nők ebben segítenek bennünket. Balog Zoltán – református lelkész, miniszterelnöki biztos [/limit_content]

A Roma nők egymás közt – Beszélgetés tizenkét roma nővel című könyv egy 2020-ban megjelent, 278 oldalból álló, Szociológia, Társadalomtudomány kategóriájú könyv, melyet írt és a L’Harmattan Kiadó adja ki a 9789634146285 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a : Roma nők egymás közt – Beszélgetés tizenkét roma nővel egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: : Roma nők egymás közt – Beszélgetés tizenkét roma nővel PDF, Roma nők egymás közt – Beszélgetés tizenkét roma nővel PDF letöltés, : Roma nők egymás közt – Beszélgetés tizenkét roma nővel ePUB, Roma nők egymás közt – Beszélgetés tizenkét roma nővel ePUB letöltés, : Roma nők egymás közt – Beszélgetés tizenkét roma nővel Mobi, Roma nők egymás közt – Beszélgetés tizenkét roma nővel Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

– további könyvei

L’Harmattan Kiadó kiadó további könyvei

Szociológia, Társadalomtudomány kategóriájú könyvek

2020-ban megjelent könyvek

278 oldalas könyvek

9789634146285 ISBN-számú könyvek

Összes könyv