Robert Kagan: Made in America – Avagy kitart-e az amerikai világrend?

Robert Kagan könyve: Made in America - Avagy kitart-e az amerikai világrend? | könyv borító

[limit_content length=”400″] Robert Kagan most kézben tartott könyve 2012 egyik könyvszenzációja volt, mivel erős érvekkel mutat rá Amerika világban betöltött vezető szerepének eredményeire, és történelmi példákkal támasztja alá, mit kockáztatunk a jelenlegi berendezkedés megváltozásával. A szerző elmélete szerint, ha egy nagyhatalom hanyatlásnak indul, az mindig az általa kiépített gazdasági rendszert, az általa felállított normákat és intézményeket is magával rántja. A II. világháború vége óta az Egyesült Államok neve fémjelzi azt az amerikai világrendnek nevezhető korszakot, mely a demokratikus politikai berendezkedést és a liberális gazdasági rendszert emelte normává. Ezek az elvek ma is ugyanolyan értéket képviselnek, mint hatvan évvel ezelőtt? Valóban hanyatlásnak indult-e az eddig világelső Amerika? Vajon Kína, Oroszország vagy akár egy harmadik régió felé billenhet-e a mérleg nyelve? Érdemes-e megvédeni a jelenlegi világrend eddig elért eredményeit? Ezekre a kérdésekre ad vitára indító válaszokat e karcsú, de erős kötet. Robert Kagan amerikai történész, közíró, külpolitikai tanácsadó, aki e legutóbbi könyvével nagy hatást gyakorolt a politikai közgondolkodásra, gondolatait a 2012-es elnökválasztás ellentétes oldalon álló jelöltjei, Barack Obama és Mitt Romney is idézték. [/limit_content]

A Made in America – Avagy kitart-e az amerikai világrend? című könyv egy 2015-ban megjelent, 168 oldalból álló, Jelenkori történelem, Történelem Világtörténelem kategóriájú könyv, melyet Robert Kagan írt és a Antall József Tudásközpont adja ki a 9786155559006 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Robert Kagan: Made in America – Avagy kitart-e az amerikai világrend? egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Robert Kagan: Made in America – Avagy kitart-e az amerikai világrend? PDF, Made in America – Avagy kitart-e az amerikai világrend? PDF letöltés, Robert Kagan: Made in America – Avagy kitart-e az amerikai világrend? ePUB, Made in America – Avagy kitart-e az amerikai világrend? ePUB letöltés, Robert Kagan: Made in America – Avagy kitart-e az amerikai világrend? Mobi, Made in America – Avagy kitart-e az amerikai világrend? Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Robert Kagan további könyvei

Antall József Tudásközpont kiadó további könyvei

Jelenkori történelem, Történelem Világtörténelem kategóriájú könyvek

2015-ban megjelent könyvek

168 oldalas könyvek

9786155559006 ISBN-számú könyvek

Összes könyv