R. Kelényi Angelika: Szulejmán – Sorozat és történelem

R. Kelényi Angelika könyve: Szulejmán - Sorozat és történelem | könyv borító

[limit_content length=”400″] A sorozat és ami mögötte van I. Szulejmán szultán 1494 novemberében született Trabzonban, és 1566. szeptember 6-án Magyarországon, Szigetvár alatt vesztette életét. 1520-tól haláláig az Oszmán Birodalom uralkodójaként hódított. A török nép ikonikus ura a magyar történelmet egy kicsit is ismerő hazánkfiaiból rajongást biztos, hogy soha nem váltott volna ki, ha az egyik kereskedelmi csatorna nem vásárolja meg az uralkodó életéről szóló sorozatot.A 2013 januárjától vetített Szulejmán című török tévésorozat nyomán a szultán negatív megítélése sokat változott. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy sokan – különösen a romantikus lelkületű tévénézők – megkedvelték a Halit Ergenç által alakított Fényességest. A sorozatban ábrázolt történelmi események, személyek – tekintve, hogy tulajdonképpen egy szappanoperáról beszélünk – nem minden esetben egyeznek a valósággal, de ezt nem is várhatjuk el tőle – a főcímben meg is jegyzik az alkotók, hogy a mű történelmi ihletésű, ami nem azonos a történelmi hűséggel.R. Kelényi Angelika tisztázza a valós történelmi eseményeket – már csak a saját történelmünk megismerése érdekében is. Bár ez a könyv sokkal inkább egy érdekességgyűjtemény, semmint tudományos értekezés, az írások célja mégis – a szórakoztatás mellett – a félreértések eloszlatása. [/limit_content]

A Szulejmán – Sorozat és történelem című könyv egy 2016-ban megjelent, 222 oldalból álló, Középkor Világtörténelem, Történelem Világtörténelem Középkor Történelem kategóriájú könyv, melyet R. Kelényi Angelika írt és a Figyelem Kiadó adja ki a 9786155596483 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a R. Kelényi Angelika: Szulejmán – Sorozat és történelem egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: R. Kelényi Angelika: Szulejmán – Sorozat és történelem PDF, Szulejmán – Sorozat és történelem PDF letöltés, R. Kelényi Angelika: Szulejmán – Sorozat és történelem ePUB, Szulejmán – Sorozat és történelem ePUB letöltés, R. Kelényi Angelika: Szulejmán – Sorozat és történelem Mobi, Szulejmán – Sorozat és történelem Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

R. Kelényi Angelika további könyvei

Figyelem Kiadó kiadó további könyvei

Középkor Világtörténelem, Történelem Világtörténelem Középkor Történelem kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

222 oldalas könyvek

9786155596483 ISBN-számú könyvek

Összes könyv