Popper Péter: Holdidő

Popper Péter könyve: Holdidő | könyv borító

Cím:

Író:

Kiadó:

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

[limit_content length=”400″] Az íróként is ismert pszichológus Holdidő címet viselő kötetében olyan emberekről emlékezik meg, akik már nincsenek az élők sorában. A Holdidő a múlt, a Napidő a jelen. A kötet ugyan fejezetekre van osztva, ám ezek egymásra is épülnek – kronológiailag haladva a jelen felé. Popper előre elnézést kér szereplői hozzátartozóitól, barátaitól, hogy az emlékezést családjánál kezdi. Anyai ágon a Mandelek, apai ágon a Popperek leszármazottja. Élményei leírásán, valamint szereplői életének bemutatásán keresztül bepillantást nyerhetünk egy magyarországi zsidó család életébe a Horthy-korszaktól kezdve a rendszerváltozásig. Ahogy Popper írja, olyan emberekről olvashatunk könyvében, akiket összetartott a kultúra, az irodalom, a művészet szeretete, miközben a politika lehetett fekete vagy éppen vörös. “Tanúbizonyságnak szántam arról, hogy az átkozott negyvenes-ötvenes években is rá-ráhullt egy isteni sugár némely emberekre, volt derű, lelkesedés, tisztességes munka, értékes alkotás is.” Családfáján kívül bemutatja tanárait, kollégáit is. Olyan nagyságok “lépnek elő” a könyv lapjairól, mint Lukács György vagy Füst Milán, de nem marad el olyan vitatott szerepet játszott politikai személyiségek bemutatása sem, mint pl. Aczél György. Anekdoták, tréfás kalandok is helyt kaptak az emlékezetben, ám ezúttal sem nélkülözi Popper az elmélkedő magatartást – gondolkodik életen, halálon, vallásokon, és az etmúlt politikai rendszeren, könyvét azonban dokumentum helyett inkább szépirodalomként olvashatjuk. – A kötet elsősorban a szerzőt ismerő és kedvelő olvasók érdeklődésére tarthat számot. [/limit_content]

A Holdidő című könyv egy Saxum Kiadó-ban megjelent, 288 oldalból álló, Egyéb, Társadalomtudomány Pszichológia kategóriájú könyv, melyet Popper Péter írt és a Saxum Kiadó adja ki a 9789632482255 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Popper Péter: Holdidő egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Popper Péter: Holdidő PDF, Holdidő PDF letöltés, Popper Péter: Holdidő ePUB, Holdidő ePUB letöltés, Popper Péter: Holdidő Mobi, Holdidő Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Popper Péter további könyvei

Saxum Kiadó kiadó további könyvei

Egyéb, Társadalomtudomány Pszichológia kategóriájú könyvek

Saxum Kiadó-ban megjelent könyvek

288 oldalas könyvek

9789632482255 ISBN-számú könyvek

Összes könyv