Pomogáts Béla: A magyar irodalom köztársasága

Pomogáts Béla könyve: A magyar irodalom köztársasága - Irodalomtörténeti tanulmányok | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

[limit_content length=”400″] A legtöbb nemzeti irodalomnak vannak tűzhelyei az országhatárokon kívül, a magyar irodalom azonban szinta példa nélkül áll abban, hogy központjainak és intézményeinek tekintélyes része nem a magyar állam területén található. Ilyen hagyományos központ Kolozsvár, Nagyvárad, Marosvásárhely, Szabadka, Pozsony és Kassa, illetve újabban Újvidék és Ungvár, mint “tartományi” központok, amelyekben egy-egy Kárpát-medencei magyar régió szellemi élete tömörül. Irodalmunk olyan “szigettenger”, amelynek “kontinentális központja” természetesen a magyarországi irodalom, tekintélyes része azonban a Kárpát-medencében és a nagyvilágban szétszórva található. Ebben az értelemben a világtérképen mindenütt (például Münchenben, Párizsban, Londonban, New Yorkban és Torontóban is) megtalálhatók irodalmunk erősebb vagy gyengébb fényei – olvashatjuk e kötetben, melynek Szerzője immár több mint hat évtizede ezt a “szigeteken” és persze a “kontinentális központ”-ban élő magyar irodalmat szolgálja, igen kimagasló hozzáértéssel és ami talán még fontosabb: szeretettel. [/limit_content]

A A magyar irodalom köztársasága című könyv egy 2014-ban megjelent, 328 oldalból álló, Irodalom Irodalom, Irodalom Irodalomtörténet kategóriájú könyv, melyet Pomogáts Béla írt és a Nap Kiadó adja ki a 9789633320532 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Pomogáts Béla: A magyar irodalom köztársasága egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Pomogáts Béla: A magyar irodalom köztársasága PDF, A magyar irodalom köztársasága PDF letöltés, Pomogáts Béla: A magyar irodalom köztársasága ePUB, A magyar irodalom köztársasága ePUB letöltés, Pomogáts Béla: A magyar irodalom köztársasága Mobi, A magyar irodalom köztársasága Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Pomogáts Béla további könyvei

Nap Kiadó kiadó további könyvei

Irodalom Irodalom, Irodalom Irodalomtörténet kategóriájú könyvek

2014-ban megjelent könyvek

328 oldalas könyvek

9789633320532 ISBN-számú könyvek

Összes könyv