Pelle János: Auschwitz magyar szemmel

Pelle János könyve: Auschwitz magyar szemmel | könyv borító

[limit_content length=”400″] A könyv borítóján a Sorsok Háza épülete látható. Egy két éve felépült, nagyszabású múzeumé és oktatási központé, mely Auschwitz felfoghatatlan borzalmát szándékozott megörökíteni, de sajnos 2014 óta üresen áll.Ebben a tanulmánykötetben, mely a magyar holokauszt eddig kevéssé ismert vonatkozásaival foglalkozik, számos új forrást felhasználva, három olyan tanulmány is olvasható, mely a tervezett múzeum kiállításának alapjául szolgálhatna.Író-történész szerzője új szempontból közelíti meg a vészkorszakhoz vezető utat. Túllép a megdöbbentő tények felsorakoztatásán, okokat keres, összefüggéseket talál. Az 1946-os miskolci népítélet leírásában bemutatja azt is, hogy az 1944-ben felszított pokoli szenvedélyek hogyan épültek be egy nagyváros mindennapi életébe, hogy azután újra felszínre törjenek. És ami legalább ennyire fontos: egy 2015-ben, fordításában megjelent emlékiratot elemezve képet nyújt Auschwitz kevéssé ismert mindennapi életéről, kiegészítve és értelmezve az Oscar-díjas Saul fia film üzenetét. A könyv mindekelőtt a középiskolás korosztályoknak és történelemtanáraiknak, illetve a téma iránt érdeklődő olvasónak ajánlható. [/limit_content]

A Auschwitz magyar szemmel című könyv egy 2016-ban megjelent, 320 oldalból álló, Egyéb Művelődéstörténet, Történelem Világtörténelem Egyéb Történelem kategóriájú könyv, melyet Pelle János írt és a K.u.K. Kiadó adja ki a 9786155361401 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Pelle János: Auschwitz magyar szemmel egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Pelle János: Auschwitz magyar szemmel PDF, Auschwitz magyar szemmel PDF letöltés, Pelle János: Auschwitz magyar szemmel ePUB, Auschwitz magyar szemmel ePUB letöltés, Pelle János: Auschwitz magyar szemmel Mobi, Auschwitz magyar szemmel Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Pelle János további könyvei

K.u.K. Kiadó kiadó további könyvei

Egyéb Művelődéstörténet, Történelem Világtörténelem Egyéb Történelem kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

320 oldalas könyvek

9786155361401 ISBN-számú könyvek

Összes könyv