Passuth László: Nápolyi Johanna

Passuth László könyve: Nápolyi Johanna | könyv borító

[limit_content length=”400″] “Johannával – írja Passuth László – huszonhét éves koromban találkoztam, az avignoni várban. Egészen más volt, mint ahogy ifjúkoromban emlékvilágában kialakult a könnyűvérű, férjgyilkos nápolyi királynő figurája. Az avignoni Pápák Várának hagyománya tragikus szépségű és szellemű fiatal nő képét rögzítette az utókor számára. Megoldani az aversai bűntett csomóját s kialakítani a megközelíthetően hiteles Johanna-képet: ez lett számomra a következő esztendők kedves feladata. A kérdés: bűnös-e Johanna, s ha igen, mennyiben, férjének, Endrének meggyilkolásában – hosszú időn át foglalkoztatta a kor uralkodóit, diplomatáit, de a krónikásokat is, s olyan szellemi emberek, mint Petrarca és Boccacio is elmondták a véleményüket. Minthogy a közvetlen tetteseket gyorsan elhallgattatták – soha nem derült ki teljes világosság a tragikus aversai éjszaka történetére és motívumaira. Több mint három évtizeddel ezelőtt írtam a Nápolyi Johanná-t. A hazai történelem akkori dogmái: Johanna feltétlen bűnössége volt. Így nem volt veszélytelen megbontani a hagyományt, megkísérelni e hatszáz esztendős perújrafelvételét. Johanna alakja lényegében most is úgy áll előttem, miként kialakult a regény írása során.” [/limit_content]

A Nápolyi Johanna című könyv egy 2010-ban megjelent, 592 oldalból álló, Irodalom Szépirodalom Próza Magyar irodalom Regények, Történelmi kategóriájú könyv, melyet Passuth László írt és a Könyvmolyképző Kiadó Kft. adja ki a 9789632452777 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Passuth László: Nápolyi Johanna egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Passuth László: Nápolyi Johanna PDF, Nápolyi Johanna PDF letöltés, Passuth László: Nápolyi Johanna ePUB, Nápolyi Johanna ePUB letöltés, Passuth László: Nápolyi Johanna Mobi, Nápolyi Johanna Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Passuth László további könyvei

Könyvmolyképző Kiadó Kft. kiadó további könyvei

Irodalom Szépirodalom Próza Magyar irodalom Regények, Történelmi kategóriájú könyvek

2010-ban megjelent könyvek

592 oldalas könyvek

9789632452777 ISBN-számú könyvek

Összes könyv