Oscar Guardiola-Rivera: Ha Latin-Amerika irányítaná a világot

Oscar Guardiola-Rivera könyve: Ha Latin-Amerika irányítaná a világot | könyv borító

[limit_content length=”400″] Miközben a világ leggazdagabb nemzetei komoly válságokkal küzdenek, latin-amerikai országok vezetői tömegeket tudnak mobilizálni politikájuk támogatására, helyileg jól alkalmazható és fenntartható alternatívákat dolgoznak ki.Miért?Az Amazonas-medence népei egykor saját történelmük urai voltak. Kemény munkával alakították át veszélyes természeti környezetüket: öntözőcsatornákat építettek és folyókat szabályoztak így az általuk kialakított védett helyeken a civilizáció virágzásnak indulhatott. A Londoni Egyetemen tanító kolumbiai filozófus a rejtett történelmi összefüggésektől az újságokban megjelenő hírek felé haladva vizsgálódik. Kitér a bányákból elhurcolt nemesfémek és az európai kapitalizmus fejlődésének kevésbé ismert összefüggéseire. Foglalkozik a 19. századi függetlenségi háborúk etnikai-vallási összetételével, hiszen ezek a törésvonalak határozzák meg a mai politikai konfliktusokat is: meszticek és feketék harcolnak a még mindig javában fehér elit réteg által birtokolt bányák, ültetvények, olaj- és gázmezők feletti monopóliumokért.A szerző biztosra veszi az Egyesült Államokban az évszázad közepe táján bekövetkező latin hatalomátvételt. Az Irakban és Afganisztánban szolgáló amerikaiak már megismerhették azt az új, vegyes bőrszínű latin elitet is a latin-amerikai hazafias mozgalmak ügynökeit , amelynek tagjai elsősorban politikai információszerzés és lobbizás céljából utaznak külföldre.A könyv hasznos olvasmány azoknak, akik a regionális történéseket tágabb világpolitikai perspektívában szeretik szemlélni. [/limit_content]

A Ha Latin-Amerika irányítaná a világot című könyv egy 2016-ban megjelent, 442 oldalból álló, Politika Szociológia, Történelem Politika Társadalomtudomány kategóriájú könyv, melyet Oscar Guardiola-Rivera írt és a Gondolat Kiadói Kör adja ki a 9789636937140 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Oscar Guardiola-Rivera: Ha Latin-Amerika irányítaná a világot egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Oscar Guardiola-Rivera: Ha Latin-Amerika irányítaná a világot PDF, Ha Latin-Amerika irányítaná a világot PDF letöltés, Oscar Guardiola-Rivera: Ha Latin-Amerika irányítaná a világot ePUB, Ha Latin-Amerika irányítaná a világot ePUB letöltés, Oscar Guardiola-Rivera: Ha Latin-Amerika irányítaná a világot Mobi, Ha Latin-Amerika irányítaná a világot Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Oscar Guardiola-Rivera további könyvei

Gondolat Kiadói Kör kiadó további könyvei

Politika Szociológia, Történelem Politika Társadalomtudomány kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

442 oldalas könyvek

9789636937140 ISBN-számú könyvek

Összes könyv