Ókovács Szilveszter: Kritikám alul

Ókovács Szilveszter könyve: Kritikám alul - 365 - minden lapra egy zene | könyv borító

[limit_content length=”400″] Van, aki szerelmes a zenébe. Mint Ókovács Szilveszter. 2001-ben kezdett el kritikákat írni lemezekről, több mint egy tucat (nem tucat!) orgánumban több mint ezer cikke jelent meg 2011-ben, operaházi megbízatásával pauzát nyomott életének e fejezetén, és válogatni kezdte az írásokat: meg sem állt 365-ig. Minden napra egy CD. Vagy DVD. Olyan, mint egy zenei tudástár. És mégis friss, érdekes anyag arról, mit érdemes vagy nem érdemes hallgatni. Sokféle és érzékeny “olvasat”, mely kritikakötet-szimfóniává áll össze – napilapos stílusban, szakmaiságtól és iróniától nem mentesen. Olvashatóan. “Időnként eszembe jut, ahogy a mozarti feketelovag lesziszegi szolgáját, Leporellót. Fogd be, fafej, mindent elrontasz itt nekem! Csakhogy az énekessel bennem már rég az ugyancsak öntudatos fogyasztó csatázik: amaz elnézne-megértene, emez meg veri a tamtamot, hogy a pénzéért és idejéért jó lemezt, nívós előadást vár. Hát így, baráti öntűzben születtek tíz éven át zenekritikák – néha rángott a toll, és néha biztosan ráng az arcizom is ezek olvastán. Körülrajongott művészekről gyakran rosszat, kismesternek tituláltakról néha jót is írtam. S hogy miért “alul” van az a kritika? Erről a lapszerkesztőket kell megkérdezni, akik a tükröknek rendre az alsó margójához szerkesztették a soraimat: nekem és hóbortos témámnak azonban manapság ez is nagy megtiszteltetés. Hogy operáról és “szomorúzenéről”! S hogy egyáltalán! Az online boltok segítségével bármelyik korongot beazonosíthatja, akár meg is rendelheti az Olvasó. S ha miközben lefüleli a felvételt, tán olvassa e sorokat is, s ha kellő őszinteséggel vitázza át a kötetet, megtisztul vele – remélhetem-e, hogy jól is szórakozik?” (a Szerző) [/limit_content]

A Kritikám alul című könyv egy 2014-ban megjelent, 616 oldalból álló, Irodalom Riportkönyv, tényirodalom Irodalom, Riportkönyv, tényirodalom Irodalomtörténet kategóriájú könyv, melyet Ókovács Szilveszter írt és a Helikon Kiadó adja ki a 9789632273938 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Ókovács Szilveszter: Kritikám alul egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Ókovács Szilveszter: Kritikám alul PDF, Kritikám alul PDF letöltés, Ókovács Szilveszter: Kritikám alul ePUB, Kritikám alul ePUB letöltés, Ókovács Szilveszter: Kritikám alul Mobi, Kritikám alul Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Ókovács Szilveszter további könyvei

Helikon Kiadó kiadó további könyvei

Irodalom Riportkönyv, tényirodalom Irodalom, Riportkönyv, tényirodalom Irodalomtörténet kategóriájú könyvek

2014-ban megjelent könyvek

616 oldalas könyvek

9789632273938 ISBN-számú könyvek

Összes könyv