Noam Chomsky: Az Egyetértés-gépezet – A tömegmédia politikai gazdaságtana

Noam Chomsky, Edward S. Herman könyve: Az Egyetértés-gépezet - A tömegmédia politikai gazdaságtana | könyv borító

[limit_content length=”400″] Az Egyetértés-gépezet tanulságos, felkavaró és ellentmondásos médiaelméleti fejtegetés köszönhetően annak, hogy a nem is olyan távoli múlt becstelenségei, amelyeket feltár, a jelen visszásságairól is árulkodnak.Tanulságos, mert részletesen bemutatja, hogy olykor milyen cinikusan részrehajló az újságírás még a szabadnak tekintett nyugati tömegmédiában is, s hogy az ösztönös propagandakövetés és elfogult meggyőződésesség egyáltalán nem ritka a vezető lapok újságírói között. Felkavaró, különösen az 1980-as években Latin-Amerikában (Guatemala, El Salvador) zajlott események kapcsán, amelyek bemutatásakor a kötetből világossá válik az Egyesült Államok néhány tekintélyes médiuma esetenként milyen mély és cinkos hallgatásba burkolózott, s milyen morális engedményeket tett jó néhány igazán elvetemült és embertelen cselekedet (módszeres és rendszeres kínzások, megerőszakolások, politikai gyilkosságok) vonatkozásában. S roppant ellentmondásos, hogy mindez a sajtószabadság és a tényfeltáró újságírás hazájában történt, az emberi jogok és méltóság védelmezőjének, a hidegháborús keleti blokk zsarnokságával szembeni morális felsőbbrendűség legfőbb szószólója, az Egyesült Államok sajtójának a részéről. Nyugtalanító élmény Herman és Chomsky könyve olvastán más színben látni az etalont. (Pólya Tamás) [/limit_content]

A Az Egyetértés-gépezet – A tömegmédia politikai gazdaságtana című könyv egy 2016-ban megjelent, 392 oldalból álló, Média Társadalomtudomány, Társadalomtudomány kategóriájú könyv, melyet Edward S. Herman, Noam Chomsky írt és a L’Harmattan Kiadó adja ki a 9789634140726 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Edward S. Herman, Noam Chomsky: Az Egyetértés-gépezet – A tömegmédia politikai gazdaságtana egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Edward S. Herman, Noam Chomsky: Az Egyetértés-gépezet – A tömegmédia politikai gazdaságtana PDF, Az Egyetértés-gépezet – A tömegmédia politikai gazdaságtana PDF letöltés, Edward S. Herman, Noam Chomsky: Az Egyetértés-gépezet – A tömegmédia politikai gazdaságtana ePUB, Az Egyetértés-gépezet – A tömegmédia politikai gazdaságtana ePUB letöltés, Edward S. Herman, Noam Chomsky: Az Egyetértés-gépezet – A tömegmédia politikai gazdaságtana Mobi, Az Egyetértés-gépezet – A tömegmédia politikai gazdaságtana Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Edward S. Herman, Noam Chomsky további könyvei

L’Harmattan Kiadó kiadó további könyvei

Média Társadalomtudomány, Társadalomtudomány kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

392 oldalas könyvek

9789634140726 ISBN-számú könyvek

Összes könyv