Nemere István: Mátyás király magánélete – Pompa és hatalom

Nemere István könyve: Mátyás király magánélete - Pompa és hatalom | könyv borító

[limit_content length=”400″] Az éles szemű és a forrásokban otthonos szerző igyekszik kellő távolságból megítélni nagy magyar királyunk életét. A magánélet természetesen elválaszthatatlan a politikától, a házassági és egyéb ügyektől. A könyv lapjain megelevenedik előttünk Hunyadi Mátyás kanyargós életútja. Akik csak az iskolában tanultak róla, valószínűleg nem ismerik a király teljes életét. Az igazi Mátyás nem a népmesei hős, az álruhában vándorló és igazságot tevő uralkodó volt. Kamaszként került a trónra, és akik oda ültették, szerették volna bábként kezelni. Ám ha azt hitték, hogy nekik fog engedelmeskedni, csalódniok kellett. Erős kézzel és önállóan uralkodni kezdett. Nagyszabású tervei, hódításai, emberi gyengeségei, feleségei és törvénytelen fia, majd az európai politika eseményei határolták be tetteit és végül egy a szerző által alaposan megindokolt és leírt orgyilkos merénylet vetett véget izgalmas és tanulságos életének. [/limit_content]

A Mátyás király magánélete – Pompa és hatalom című könyv egy 2015-ban megjelent, 208 oldalból álló, Gyermek- és ifjúsági, Ifjúsági ism. terjesztő, Történelem kategóriájú könyv, melyet Nemere István írt és a CSENGŐKERT KIADÓ adja ki a 9786155537097 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Nemere István: Mátyás király magánélete – Pompa és hatalom egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Nemere István: Mátyás király magánélete – Pompa és hatalom PDF, Mátyás király magánélete – Pompa és hatalom PDF letöltés, Nemere István: Mátyás király magánélete – Pompa és hatalom ePUB, Mátyás király magánélete – Pompa és hatalom ePUB letöltés, Nemere István: Mátyás király magánélete – Pompa és hatalom Mobi, Mátyás király magánélete – Pompa és hatalom Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Nemere István további könyvei

CSENGŐKERT KIADÓ kiadó további könyvei

Gyermek- és ifjúsági, Ifjúsági ism. terjesztő, Történelem kategóriájú könyvek

2015-ban megjelent könyvek

208 oldalas könyvek

9786155537097 ISBN-számú könyvek

Összes könyv