Michael Tomasello: Mi haszna az együttműködésnek?

Michael Tomasello könyve: Mi haszna az együttműködésnek? | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

[limit_content length=”400″] Ejtsünk le valamit a földre egy kétéves gyermek előtt, és valószínűleg fel fogja venni nekünk. Tomasello szerint ez nem tanult viselkedés: az általa kisgyermekekkel végzett kísérletek segítségével bizonyítja, hogy a gyermekek természetüknél fogva hajlamosak az együttműködésre. Ahogy a gyermekek felnőnek, szinte spontán segíteni akarásukat beárnyékolja annak tudata, hogy valamilyen csoport tagjai: a csoporton belüli kölcsönös elvárások pedig vagy bátorítják, vagy gátolják az altruizmust és az együttműködést. Bárhogy legyen is, az együttműködés a veleszületett és a tanult viselkedés kombinációjának csakis az emberre jellemző formájaként jön létre. A szerző azokat a lélektani mechanizmusokat tárja fel, amelyek ezt a sajátosan emberi képességet határozzák meg, az összetett együttműködés legkorábbi formáitól a tolerancia és bizalom evolúcióján keresztül az olyan csoportstruktúrák kifejlődéséig, mint a kulturális normák és intézmények. A könyvet ajánljuk a pszichológia oktatóinak és hallgatóinak, továbbá minden érdeklődő olvasónak. [/limit_content]

A Mi haszna az együttműködésnek? című könyv egy 2011-ban megjelent, 156 oldalból álló, Pszichológia, Társadalomtudomány kategóriájú könyv, melyet Michael Tomasello írt és a Gondolat Kiadó adja ki a 9789636933364 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Michael Tomasello: Mi haszna az együttműködésnek? egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Michael Tomasello: Mi haszna az együttműködésnek? PDF, Mi haszna az együttműködésnek? PDF letöltés, Michael Tomasello: Mi haszna az együttműködésnek? ePUB, Mi haszna az együttműködésnek? ePUB letöltés, Michael Tomasello: Mi haszna az együttműködésnek? Mobi, Mi haszna az együttműködésnek? Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Michael Tomasello további könyvei

Gondolat Kiadó kiadó további könyvei

Pszichológia, Társadalomtudomány kategóriájú könyvek

2011-ban megjelent könyvek

156 oldalas könyvek

9789636933364 ISBN-számú könyvek

Összes könyv