Maria Serena I. Diokno (Szerk.): Kína lábnyomai Délkelet-Ázsiában

Maria Serena I. Diokno (Szerk.), Hsin-Huang Michael Hsiao (Szerk.), Yang. Alan H. (Szerk.) könyve: Kína lábnyomai Délkelet-Ázsiában | könyv borító

[limit_content length=”400″] Az elmúlt fél évszázadban Délkelet-Ázsia lenyűgöző gazdasági felemelkedésének lehettünk tanúi: ezen időszak alatt a térség országai együttesen elérték az Egyesült Királyság gazdaságának fejlettségi szintjét, e csoport pedig lassan a világ ötödik legnagyobb gazdasági térségét alkotja. Ez a stabilitás és siker ugyanakkor nehezen értelmezhető a világ második legnagyobb gazdaságának, azaz Kínának a figyelembevétele nélkül. A felemelkedő szuperhatalom folyamatosan növeli politikai és gazdasági befolyását a térségben, ezzel párhuzamosan pedig a délkelet-ázsiai országok igyekeznek minél nagyobb mozgásteret kiharcolni saját maguk számára Kína növekvő dominanciájával szemben. A téma nemzetközileg elismert szakértői által szerkesztett tanulmánykötet alaposan és némileg szkeptikus nézőpontból vizsgálja azokat a különböző módszereket, amelyekkel Kína utat tör magának a térségben, ideértve a kereskedelmet, a különböző segélyeket és a kulturális diplomáciát is. Olyan példákon keresztül mutatja be e törekvéseket, mint a Konfuciusz Intézetek létrehozása Indonéziában, vagy a guanxi koncepciójának népszerűsítése.A könyv több kérdést igyekszik megválaszolni: vajon a kínai törekvések hasznosnak vagy rombolónak tekinthetők? Mely szereplők valójában a haszonélvezői ezeknek az új típusú kapcsolatoknak? Bár a válaszok országról országra változnak, a kemény és a puha hatalomgyakorlás alkalmazása minden esetben lenyomatot hagy az érintett országok intézményrendszerén. A globális viszonylatban is hiánypótlónak tekinthető kötet a nemzetközi kapcsolatok és a geopolitika kínai, illetve délkelet-ázsiai dimenziói iránt érdeklődő közönség, illetve a téma szakértői számára egyaránt ajánlott olvasmány. [/limit_content]

A Kína lábnyomai Délkelet-Ázsiában című könyv egy 2019-ban megjelent, ISBN: 9786155884566 oldalból álló, Nemzetközi gazdaságtan, Társadalomtudomány Közgazdaság kategóriájú könyv, melyet Hsin-Huang Michael Hsiao (Szerk.), Maria Serena I. Diokno (Szerk.), Yang. Alan H. (Szerk.) írt és a Pallas Athéné Könyvkiadó Kft. adja ki a 9786155884566 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Hsin-Huang Michael Hsiao (Szerk.), Maria Serena I. Diokno (Szerk.), Yang. Alan H. (Szerk.): Kína lábnyomai Délkelet-Ázsiában egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Hsin-Huang Michael Hsiao (Szerk.), Maria Serena I. Diokno (Szerk.), Yang. Alan H. (Szerk.): Kína lábnyomai Délkelet-Ázsiában PDF, Kína lábnyomai Délkelet-Ázsiában PDF letöltés, Hsin-Huang Michael Hsiao (Szerk.), Maria Serena I. Diokno (Szerk.), Yang. Alan H. (Szerk.): Kína lábnyomai Délkelet-Ázsiában ePUB, Kína lábnyomai Délkelet-Ázsiában ePUB letöltés, Hsin-Huang Michael Hsiao (Szerk.), Maria Serena I. Diokno (Szerk.), Yang. Alan H. (Szerk.): Kína lábnyomai Délkelet-Ázsiában Mobi, Kína lábnyomai Délkelet-Ázsiában Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Hsin-Huang Michael Hsiao (Szerk.), Maria Serena I. Diokno (Szerk.), Yang. Alan H. (Szerk.) további könyvei

Pallas Athéné Könyvkiadó Kft. kiadó további könyvei

Nemzetközi gazdaságtan, Társadalomtudomány Közgazdaság kategóriájú könyvek

2019-ban megjelent könyvek

ISBN: 9786155884566 oldalas könyvek

9786155884566 ISBN-számú könyvek

Összes könyv