Lőrincz Zsolt: Dél-Tirol – Dolomitok

Lőrincz Zsolt könyve: Dél-Tirol - Dolomitok | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

[limit_content length=”400″] Dél-Tirol – Olaszország egyik északi szeglete – kevéssé ismert a magyar utazók körében. 1919-ig, az első világháború végéig Tirolhoz, azaz Ausztriához tartozott, azóta Itália része. Nem csoda hát, hogy a vidék és a kultúra ma legalább annyira osztrák, mint amennyire olasz. Dél-Tirol alapvetően német nyelvterület, de olasz nyelvtudással is remekül elbodogulhatunk itt. Ez a régió az ellentétek hazája. A Zillertali- és az Ótztali-Alpok örök hóval borított csúcsaitól alig néhány kilométerre szőlőskertek húzódnak, melyekben remek aromájú borok teremnek; az Etsch-vőlgy és Vinschgau gyümölcsösei, Dorf Tirol és Meran virágpompája kifejezetten mediterrán jellegű tájak. A meredek esésű, gyors hegyi patakok és folyók dübörgő zúgással hívják fel magukra a figyelmet. A havasi legelők virágpompája éles ellenpontja a Dolomitok kopár sziklavilágának. A legelőkön tehenek, juhok legelnek békésen, az elhagyatottabb tájakon gyakran feltűnnek a hegyi kecskék és a mormoták is. Dél-Tirolt – szerencsére – megkímélték a háborúk pusztításai, így számos műemlék – román kori és gótikus is – várja a látogatókat. A hegyek ormait várkastélyok koronázzák, a falvak, városok szép templomait történelmi épületek övezik. Az év bármely szakában érdemes ide látogatni. Télen a síelőket várják az Alpok hóval borított lejtői, bár a téli sportok szerelmesei számára a nyári meleg sem jelenthet akadályt: a gleccserek remek síterepek az évnek ebben a szakában is. Tavasszal a gyümölcsfák virágzása, ősszel a szüret és a borkóstolók vonzzák a turistákat. Gyalogtúrázásra, a műemlékek felkeresésére a nyár az ideális évszak. Bár a régió távol van a tengerparttól, a strandolásról sem kell lemondanunk friss vizű tavak biztosítanak lehetőséget erre. Dél-Tirol szívélyesen fogadja a vendégeket. Remek infrastruktúrája, kiváló szálláslehetőségei immár közel kétezer éve ismertek: a mai értelemben vett turizmus előtt is élénk átmenő forgalmat bonyolított a vidék a német és itáliai területek közti közvetítőként. Az ínyencek tetszését bizonyára elnyerik a helyi különlegességek, mint a spenóttal és sajttal töltött schlutzkrapfen, a híres dél-tiroli szalonna és más finomságok, a lakomát érdemes egy pohárka helyi borral, például a világhírű fűszertraminivel leöblíteni.Útikönyvünk Dél-Tirol varázslatos világába invitál – a települések részletes ismertetésén túl betekintést ad az itt élők múltjába és jelenébe, s emellett számos naprakész, gyakorlati információval látja el az utazót. [/limit_content]

A Dél-Tirol – Dolomitok című könyv egy 2002-ban megjelent, 192 oldalból álló, Országok, Utazás Útikönyvek Európa kategóriájú könyv, melyet Lőrincz Zsolt írt és a Útilapu Kiadó Kft. adja ki a 9789638625410 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Lőrincz Zsolt: Dél-Tirol – Dolomitok egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Lőrincz Zsolt: Dél-Tirol – Dolomitok PDF, Dél-Tirol – Dolomitok PDF letöltés, Lőrincz Zsolt: Dél-Tirol – Dolomitok ePUB, Dél-Tirol – Dolomitok ePUB letöltés, Lőrincz Zsolt: Dél-Tirol – Dolomitok Mobi, Dél-Tirol – Dolomitok Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Lőrincz Zsolt további könyvei

Útilapu Kiadó Kft. kiadó további könyvei

Országok, Utazás Útikönyvek Európa kategóriájú könyvek

2002-ban megjelent könyvek

192 oldalas könyvek

9789638625410 ISBN-számú könyvek

Összes könyv