Lengyel Dénes: Magyar mondák a török világból és a kuruc korból

Lengyel Dénes könyve: Magyar mondák a török világból és a kuruc korból | könyv borító

[limit_content length=”400″] Kétszáz év magyar történelme elevenedik meg a mondák könnyed, tréfás, de a nép értékítéletét is híven tükröző nyelvén, melyet a nagy mesemondó, Benedek Elek unokája, Lengyel Dénes tár elénk. A XVI. és XVII. század történetét a török hódoltság, a tatár és német pusztítás, az ország megosztottsága, a folyamatos harcok és mindeközben a nép élni akarása jellemzi. Dózsa, Zrínyi, Rákóczi hősiessége és egyik-másik agyafúrt parasztember fegyvertelen falvakat mentő leleménye ad reményt ezekben a nehéz időkben, melyeket nemcsak a krónikák, de a néphagyományok is megőrizték. Lengyel Dénes a népmonda sajátos előadásmódját megtartva mutatja be ezt a történelmi tettekben és vitézségekben bővelkedő kort. [/limit_content]

A Magyar mondák a török világból és a kuruc korból című könyv egy 2016-ban megjelent, 500 oldalból álló, A török hódoltság kora, Történelem Magyar történelem kategóriájú könyv, melyet Lengyel Dénes írt és a Helikon Kiadó adja ki a 9789632277158 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Lengyel Dénes: Magyar mondák a török világból és a kuruc korból egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Lengyel Dénes: Magyar mondák a török világból és a kuruc korból PDF, Magyar mondák a török világból és a kuruc korból PDF letöltés, Lengyel Dénes: Magyar mondák a török világból és a kuruc korból ePUB, Magyar mondák a török világból és a kuruc korból ePUB letöltés, Lengyel Dénes: Magyar mondák a török világból és a kuruc korból Mobi, Magyar mondák a török világból és a kuruc korból Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Lengyel Dénes további könyvei

Helikon Kiadó kiadó további könyvei

A török hódoltság kora, Történelem Magyar történelem kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

500 oldalas könyvek

9789632277158 ISBN-számú könyvek

Összes könyv