Lénárt György: Cserepek – Magyar zsidóságom története

Lénárt György könyve: Cserepek - Magyar zsidóságom története | könyv borító

[limit_content length=”400″] A könyveknek van saját élete, mely nem mindig követi a szerzői szándékot. “Nincs szándékomban sem történelemkönyvet, sem családregényt az olvasó kezébe adni” írta a szerző az első kiadás megjelenése alkalmából. Márpedig a Cserepek családregény, s ha nem is történelemkönyv, de nagyon alapos és mély elemzése a magyar zsidóság és a mindenkori államhatalom közötti bonyolult, sokszor tragikus, máskor egyenesen végzetes, megint máskor ellentmondásos viszonyról a 12. századtól napjainkig.Lénárt György annak a sok ezer zsidó családnak állít emléket avatott tollal és példás felkészültséggel, melyek száz-kétszáz vagy háromszáz évvel ezelőtt, vagy még régebben telepedtek le ebben a hazában, s részesei, de sokszor alkotói is lettek történelmünknek. Ő maga cserepeknek nevezi információdarabkáit a magyar zsidóság történetéről, az olvasó azonban meglepetéssel tapasztalja, hogy ezek a cserepek értékes emléktárggyá állnak össze. Azokra a magyar zsidókra emlékeztet a könyv, akik mindenkor arra törekedtek, hogy beilleszkedjenek a magyar társadalomba, s nem rajtuk múlt, hogy ez sokszor nem sikerült. [/limit_content]

A Cserepek – Magyar zsidóságom története című könyv egy 2016-ban megjelent, 288 oldalból álló, Magyar művelődéstörténet, Történelem Művelődéstörténet kategóriájú könyv, melyet Lénárt György írt és a Atlantic Press Kiadó adja ki a 9786155332890 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Lénárt György: Cserepek – Magyar zsidóságom története egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Lénárt György: Cserepek – Magyar zsidóságom története PDF, Cserepek – Magyar zsidóságom története PDF letöltés, Lénárt György: Cserepek – Magyar zsidóságom története ePUB, Cserepek – Magyar zsidóságom története ePUB letöltés, Lénárt György: Cserepek – Magyar zsidóságom története Mobi, Cserepek – Magyar zsidóságom története Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Lénárt György további könyvei

Atlantic Press Kiadó kiadó további könyvei

Magyar művelődéstörténet, Történelem Művelődéstörténet kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

288 oldalas könyvek

9786155332890 ISBN-számú könyvek

Összes könyv