Kubassek János: A Szahara bűvöletében – Az “Angol beteg” igaz története – Almásy László hiteles életrajza

Kubassek János könyve: A Szahara bűvöletében - Az

[limit_content length=”400″] A kötet végigkíséri a kilenc Oscar-díjjal kitüntetett film – az “Angol beteg” – főhőse, Almásy László életútját. Feleleveníti gyermekéveit, első világháborús tevékenységét, IV. Károly királypuccsaiban játszott szerepét.A geográfus szerző – az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója – nyomon követte a XX. század legsikeresebb magyar földrajzi felfedező utazójának életútját. Felkereste Almásy László kalandos pályafutásának európai, ázsiai és afrikai helyszíneit.Hat évtizeddel Almásy után, 1993-ban expedíciót szervezett a Líbiai-sivatagba, s az első magyarok egyikeként eljutott a Szahara legnehezebben megközelíthető, legjáratlanabb vidékeire, a Gilf Kebírbe, Vádi Szúrába és az évszázadokon át hiába keresett, Almásy által felfedezett rejtelmes oázisba, Zarzurába.A könyv izgalmas kérdésekre keresett választ. Hogyan lesz az orvosi javaslatra testnevelésből felmentett diákból eredményes felderítő pilóta? Miképpen válhat a bukott diák, az osztályismétlésre utasított gimnazista világhírű földrajzi felfedezővé? Miért vezényelték Rommel seregéhez, Líbiába? Miért került ártatlanul népbíróság elé, s hogyan mentették fel a vádak alól?A szerző negyedszázados kutatásai során keresett választ az Almásyval kapcsolatos kérdésekre, amelyeket világszerte feltettek a film sikere nyomán.1999-ben az RTL Klub televíziós forgatócsoportja és a szerző végigjárták Almásy menekülési útvonalát az Akabai-szoroson keresztül. Erről az újabb expedícióról is szól a kötet.A szerző a frankfurti Frobenius Intézetben 2015-ben olyan új, mindeddig publikálatlan eredeti fényképekre és dokumentumokra bukkant, melyek első ízben a kötet harmadik kiadásában kerülnek a nyilvánosság elé. [/limit_content]

A A Szahara bűvöletében – Az “Angol beteg” igaz története – Almásy László hiteles életrajza című könyv egy 2016-ban megjelent, 464 oldalból álló, Történelem, Életrajzok kategóriájú könyv, melyet Kubassek János írt és a Panoráma adja ki a 9789632439594 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Kubassek János: A Szahara bűvöletében – Az “Angol beteg” igaz története – Almásy László hiteles életrajza egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Kubassek János: A Szahara bűvöletében – Az “Angol beteg” igaz története – Almásy László hiteles életrajza PDF, A Szahara bűvöletében – Az “Angol beteg” igaz története – Almásy László hiteles életrajza PDF letöltés, Kubassek János: A Szahara bűvöletében – Az “Angol beteg” igaz története – Almásy László hiteles életrajza ePUB, A Szahara bűvöletében – Az “Angol beteg” igaz története – Almásy László hiteles életrajza ePUB letöltés, Kubassek János: A Szahara bűvöletében – Az “Angol beteg” igaz története – Almásy László hiteles életrajza Mobi, A Szahara bűvöletében – Az “Angol beteg” igaz története – Almásy László hiteles életrajza Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Kubassek János további könyvei

Panoráma kiadó további könyvei

Történelem, Életrajzok kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

464 oldalas könyvek

9789632439594 ISBN-számú könyvek

Összes könyv