Kríza Ildikó: Mesék és mondák Mátyás királyról

Kríza Ildikó könyve: Mesék és mondák Mátyás királyról | könyv borító

[limit_content length=”400″] Mátyás király történelmi alakja a néphagyománynak köszönhetően eggyé vált az igazságos, bölcs és a szegények védelmében kiálló király idealizált képével, aki népe gondjának-bajának megismerésétől vezérelve, álruhában járja az országot. Közszájon forgó mondák, mesék, közmondások, anekdoták maradtak fenn tetteiről, melyekben igazságot tesz: megleckézteti és megbünteti a hatalmukkal visszaélő, kapzsi urakat; bőkezűen megajándékozza a jókat és rátermetteket; nevetségessé teszi a kevélyeket, és megjutalmazza a furfangosokat, találékonyakat. Kötetünk a Mátyás-kultuszt bemutató gazdag hagyományból merít. Ezek a tréfás történetek rávilágítanak arra, hogy miért alakult ki már a XVI. században, közvetlenül legendás uralkodónk halála után az a közismert szólás, hogy meghalt Mátyás király, oda az igazság. [/limit_content]

A Mesék és mondák Mátyás királyról című könyv egy 2016-ban megjelent, 252 oldalból álló, Középkor Művelődéstörténet, Történelem Magyar történelem Középkor Történelem kategóriájú könyv, melyet Kríza Ildikó írt és a Helikon Kiadó adja ki a 9789632278001 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Kríza Ildikó: Mesék és mondák Mátyás királyról egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Kríza Ildikó: Mesék és mondák Mátyás királyról PDF, Mesék és mondák Mátyás királyról PDF letöltés, Kríza Ildikó: Mesék és mondák Mátyás királyról ePUB, Mesék és mondák Mátyás királyról ePUB letöltés, Kríza Ildikó: Mesék és mondák Mátyás királyról Mobi, Mesék és mondák Mátyás királyról Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Kríza Ildikó további könyvei

Helikon Kiadó kiadó további könyvei

Középkor Művelődéstörténet, Történelem Magyar történelem Középkor Történelem kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

252 oldalas könyvek

9789632278001 ISBN-számú könyvek

Összes könyv