Kozma László: Erdély 100 szonettben

Kozma László könyve: Erdély 100 szonettben | könyv borító

[limit_content length=”400″] Kozma László írónak több mint harminc kötete jelent meg különböző műfajokban. Erdély, a nemzeti történelem, hagyomány és felelősségérzet, valamint katolikus hite döntően átszövi tematikáját és szemléletét. A Kairosz Kiadónál 1999-ben jelent meg A rózsát ne engedd! című, első, Erdélyről szóló verses- és novellakötete. A Korda Kiadó adta ki 2000-ben az Isten boltja című, erdélyi gyermekotthonokról szóló verses- és novelláskötetét, itt megjelent egyéb könyveinek is visszatérő témája Erdély. Interjúköteteket, riportregényt tett közzé itthon s Erdélyben Tempfli József nagyváradi katolikus püspökkel, Köne Ambrus csíkmenasági parasztemberrel s a temesvári Farkas Rozáliával való beszélgetései alapján. Az Euron Kiadó adta ki 2010-ben az Erdélyi karácsony című vers- és prózakönyvét. Az idén az Agapé Kiadónál megjelent Csíksomlyói virágok a megpróbáltatás viharaiban című könyve két ferences atyával, Márk Józseffel és Pap Leonárddal készült interjúk, egyéb dokumentumok és Papp Asztrik ferences költő verseinek egybefűzésével a kolostor legújabb kori történetét, a barátok helytállását, hétköznapjait és ünnepnapjait állítja elénk. A Lucidus Kiadó erdélyi katolikus lelkipásztorokkal készített interjúkötetét tette közzé. Irodalomtörténeti tanulmányai a székelyudvarhelyi Erdélyi Toll folyóiratban jelennek meg. Szerepelt rádióműsorokban, műveiből jeles színészek és énekkarok bevonásával több CD-felvételt állított össze. Mostani száz versét a Székelyföld, Észak- és Dél-Erdély, a Partium és a Bánság tájai, emberei, históriája, nép- és képzőművészete ihlette. A szonettforma a megőrzött, nyugodt értéktudat jele, mely számon tartja és igyekszik továbbadni históriánkat és művészetünket. A verseket megihlető személyiségekről kultúrtörténeti végjegyzetek olvashatók. A kötetet Bara Ferenc csíkdánfalvi plébános, Áron püspök egykori titkárának emlékezése zárja, és Holányi Juliannának a mondanivalóhoz jól illeszkedő, művészi tusrajzai díszítik. A borítót Szőcs Beáta alkotta, Erdély képes krónikása, Váradi Péter Pál fényképfelvételének a felhasználásával. [/limit_content]

A Erdély 100 szonettben című könyv egy 2019-ban megjelent, 142 oldalból álló, Irodalom Szépirodalom Vers Magyar irodalom, Kortárs kategóriájú könyv, melyet Kozma László írt és a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület adja ki a 9786155750434 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Kozma László: Erdély 100 szonettben egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Kozma László: Erdély 100 szonettben PDF, Erdély 100 szonettben PDF letöltés, Kozma László: Erdély 100 szonettben ePUB, Erdély 100 szonettben ePUB letöltés, Kozma László: Erdély 100 szonettben Mobi, Erdély 100 szonettben Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Kozma László további könyvei

Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület kiadó további könyvei

Irodalom Szépirodalom Vers Magyar irodalom, Kortárs kategóriájú könyvek

2019-ban megjelent könyvek

142 oldalas könyvek

9786155750434 ISBN-számú könyvek

Összes könyv