Kós Károly: Sztambul

Kós Károly könyve: Sztambul | könyv borító

Cím:

Író:

Kiadó:

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

[limit_content length=”400″] Constantinopolis? Bizánc? Sztambul? Kelet nyugati világvárosa, vagy a nyugati civilizáció keleti csücskének fővárosa. Eleinte egyszerű görög gyarmat, kikötőhely, kereskedelmi raktár, azután egy Rómát helyettesíteni hivatott keleti Róma; majd egy új, keleti birodalom székvárosa és egy keleti vallás és kultúra centruma, melyből egy világrengés után ismét más, újabb, keletibb vallás és kultúra fővárosává épült. Évszázadokon át a nagypolitika ütközőpontjában áll, művészeti sajátosságai egyszerre mutatnak európai és ázsiai gyökerekre, arról nem is beszélve, hogy a város története két emberöltőn keresztül meghatározta Magyarország történetét is.A Sztambul Kós Károly egyik legérdekesebb munkája, mely jószerivel az ismeretlenség ködéből lép elő: a páratlan művelődéstörténeti kuriózum majd száz évvel ezelőtt jelent meg egyszer a Konstantinápolyi Magyar Tudományos Intézet gondozásában. [/limit_content]

A Sztambul című könyv egy 2015-ban megjelent, 300 oldalból álló, Egyetemes művelődéstörténet, Történelem Művelődéstörténet kategóriájú könyv, melyet Kós Károly írt és a Helikon Kiadó adja ki a 9789632276670 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Kós Károly: Sztambul egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Kós Károly: Sztambul PDF, Sztambul PDF letöltés, Kós Károly: Sztambul ePUB, Sztambul ePUB letöltés, Kós Károly: Sztambul Mobi, Sztambul Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Kós Károly további könyvei

Helikon Kiadó kiadó további könyvei

Egyetemes művelődéstörténet, Történelem Művelődéstörténet kategóriájú könyvek

2015-ban megjelent könyvek

300 oldalas könyvek

9789632276670 ISBN-számú könyvek

Összes könyv