Konzervatív gondolkodók a két világháború között

könyve: Konzervatív gondolkodók a két világháború között | könyv borító

[limit_content length=”400″] A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok Osztálya 2015. novemberében egész napos tudományos ülést szentelt egy aktuális történeti kérdéskörnek A konzervatív társadalomtudósok politikai válaszútja az 30-as, 40-es években címmel. Olyan korszakot igyekezett sokoldalúan tárgyalni, amely a 20. század magyar történetének újragondolása és újraértékelése során a társadalmi és szakmai figyelem előterébe került. Ezen belül egy olyan szellemi irányzat alakulását vette szemügyre, amely a Horthy-korszak fontos alkotóeleme tükre és formálója volt, amelynek szereplői formálisan és informálisan a kulturális-tudományos élet markáns pozícióit töltötték be: témát, értékszempontokat, intellektuális arculatot kölcsönöztek a hazai politikai küzdőtér nemzeti-konzervatív erőinek. A tudományos ülés is felszínre hozott a tárgyszerű tudományos vizsgálódás területén teljesen természetes nézet- és hangsúlykülönbségeket, abban tekintetben azonban egységes és egyértelmű következtetés levonására volt alkalmas, hogy a 30-as évek végén és a 40-es évek elején a szellemi életben domináns konzervatív irány politikai (és az egyéni utak változatosságát látva kimondhatjuk: morális) választás elé került: a német birodalmi befolyással felerősödő radikális jobbratolódásra milyen választ ad, mennyiben és hogyan ébred nemzeti felelősségének tudatára, hogyan készül a második világháború kimenetelére és tágabb perspektívában miben látja az ország és a társadalom jövőjét. [/limit_content]

A Konzervatív gondolkodók a két világháború között című könyv egy 2016-ban megjelent, 304 oldalból álló, Politika Magyar történelem, Történelem Politika Történelem kategóriájú könyv, melyet írt és a Kossuth Kiadó adja ki a 9789630985543 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a : Konzervatív gondolkodók a két világháború között egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: : Konzervatív gondolkodók a két világháború között PDF, Konzervatív gondolkodók a két világháború között PDF letöltés, : Konzervatív gondolkodók a két világháború között ePUB, Konzervatív gondolkodók a két világháború között ePUB letöltés, : Konzervatív gondolkodók a két világháború között Mobi, Konzervatív gondolkodók a két világháború között Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

– további könyvei

Kossuth Kiadó kiadó további könyvei

Politika Magyar történelem, Történelem Politika Történelem kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

304 oldalas könyvek

9789630985543 ISBN-számú könyvek

Összes könyv