Kolozsvári Papp László: A diák utolsó története

Kolozsvári Papp László könyve: A diák utolsó története | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

Kategória:

[limit_content length=”400″] “Abban az évben, amikor Tibor megismerkedett Etelkával, halt meg Sztálin. Gyönyörű napok voltak. Az őszi megismerkedés Etelkával maga szurkos szorongás és kín, Sztálin tavaszi halála maga a színes mese! (…) Tibor és a város talán minden kisdiákja pontosan tudta, hogy Sztálin gyilkos gazember. Ha megkérdezi tőle valaki, hogy ezt ugyan honnan tudja, ki mondta neki, nem tudta volna megmondani. Az egész várost átitatta valamiféle véres, gennyes rohadás, s mindenki tudta, az újszülöttek úgy jöttek a világra, hogy ez a tudás bele volt írva a fejükbe, hogy ezek itt mind szarháziak és stricik miként a vicc is mondja: Kik voltak az urak régen? Az Esterházyk és a Zichyk! És most? A szarháziak és a stricik. És hát amikor a székely ankétra megy a rendőrségre, azt is mesélte mindenki, s Tibor megértette a székely ember válaszát, hogy hát hol volt ő? Ankéton! – mondja. – Hogyhogy? – Ankét pofont kaptam!” (Kolozsvári Papp László) Kolozsvári Papp László (1940-2005) író, drámaíró, műfordító. József Attila-díjas. E poszthumusz regénye visszatér ifjúságának és életének kedvenc színhelyéhez, Kolozsvárhoz. Legutóbbi kötete: A nagy hóemberháború (2005) [/limit_content]

A A diák utolsó története című könyv egy 2011-ban megjelent, 192 oldalból álló, Irodalom kategóriájú könyv, melyet Kolozsvári Papp László írt és a Kortárs Könyvkiadó adja ki a 9789639593800 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Kolozsvári Papp László: A diák utolsó története egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Kolozsvári Papp László: A diák utolsó története PDF, A diák utolsó története PDF letöltés, Kolozsvári Papp László: A diák utolsó története ePUB, A diák utolsó története ePUB letöltés, Kolozsvári Papp László: A diák utolsó története Mobi, A diák utolsó története Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Kolozsvári Papp László további könyvei

Kortárs Könyvkiadó kiadó további könyvei

Irodalom kategóriájú könyvek

2011-ban megjelent könyvek

192 oldalas könyvek

9789639593800 ISBN-számú könyvek

Összes könyv