Kollega Tarsoly István-Kovács Eleonóra-Pandula Attila-Vitek Gábor: Genealógia 2.

Kollega Tarsoly István-Kovács Eleonóra-Pandula Attila-Vitek Gábor könyve: Genealógia 2. | könyv borító

[limit_content length=”400″] A tavalyi év folyamán egy új könyvsorozatot indítottunk útjára, amely a történelem segédtudományait tárgyalja. Közülük elsőként a genealógiával kezdtünk el foglalkozni, ám a téma olyan széles körű, hogy az erre vonatkozó anyagot több részre kellett bontani. Jelen kötetünk a sorban a második és a megkezdett témát folytatja. Az első kiadvány a genealógiai kutatások lehetőségeit ismertette a levéltárakban, útmutatást adva a legfontosabb kutatási módszertani tudnivalókat illetően is. E kötet írásai pedig a témát tovább bontva a társadalom és genealógia kapcsolata felől közelíti meg a feldolgozást. A főbb társadalmi csoportokat alapul véve veszik sorra a legfontosabb forrásokat, a kutatás módszertanát, konkrét példákat is hozva az elmondottak ismertetésére, de tárgyalják az egyes társadalmi rétegek kialakulásának/változásának főbb állomásait, valamint a velük kapcsolatos legfontosabb, a kutatás során is előforduló kérdéseket. Szó esik a nemesség, a polgárság, a katonaság és a jobbágyság (adózó rétegek) kutatásáról. Más történeti segédtudományokat segítségül híva a vármegyei tisztségviselők kutatásában jól hasznosítható achontológiai eredmények ismertetésére is sor kerül, s szerepel egy írás, amely a városi térhasználat és a családtörténet lehetséges összekapcsolódását mutatja be. Könyvünk harmadik kötetében a határontúli magyarok, valamint a magyarországi nemzetiségek és a genealógiai kutatásban hasznosítható legfontosabb forrástípusok ismertetésére fog majd sor kerülni. [/limit_content]

A Genealógia 2. című könyv egy 2013-ban megjelent, ISBN: 9789639570559 oldalból álló, Egyéb kategóriájú könyv, melyet Kollega Tarsoly István-Kovács Eleonóra-Pandula Attila-Vitek Gábor írt és a Tarsoly Kiadó adja ki a 9789639570559 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Kollega Tarsoly István-Kovács Eleonóra-Pandula Attila-Vitek Gábor: Genealógia 2. egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Kollega Tarsoly István-Kovács Eleonóra-Pandula Attila-Vitek Gábor: Genealógia 2. PDF, Genealógia 2. PDF letöltés, Kollega Tarsoly István-Kovács Eleonóra-Pandula Attila-Vitek Gábor: Genealógia 2. ePUB, Genealógia 2. ePUB letöltés, Kollega Tarsoly István-Kovács Eleonóra-Pandula Attila-Vitek Gábor: Genealógia 2. Mobi, Genealógia 2. Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Kollega Tarsoly István-Kovács Eleonóra-Pandula Attila-Vitek Gábor további könyvei

Tarsoly Kiadó kiadó további könyvei

Egyéb kategóriájú könyvek

2013-ban megjelent könyvek

ISBN: 9789639570559 oldalas könyvek

9789639570559 ISBN-számú könyvek

Összes könyv