Kis Pál: Csillaggal nem jó járni most – Kis Pál budapesti fényképész naplója (1944. október – december)

Kis Pál könyve: Csillaggal nem jó járni most - Kis Pál budapesti fényképész naplója (1944. október - december) | könyv borító

[limit_content length=”400″] Kis Pál Király utcai napfényműterme a két világháború közötti portréfotózás kiemelkedő műhelye volt, ahol híres színészek, írók, operaénekesek is megfordultak. A fényképészt 1944 októberében a nyilasok elhurcolták, majd néhány hét múlva megszökött, visszatért a fővárosba, és egy körúti üzlethelyiségben rejtőzött. A munkaszolgálatban és a bujkálás során írt, szuggesztív erejű ceruzarajzokkal illusztrált naplója megrendítő olvasmány: a szerző felidézi a Pest határában végzett kényszermunkát, beszámol családja és szomszédai sorsáról a csillagos házban, a szökés körülményeiről és a bujkálás napjaiban szerzett tapasztalatairól. December elején Kis Pált letartóztatták és Buchenwaldba deportálták, itt halt meg 1945 januárjában. A kézirat a háború után előkerült a körúti rejtekhelyről, ma Izraelben, a cfáti Magyar Nyelvterületről Származó Zsidóság Emlékmúzeumában őrzik.A napló mellé Kis Pál legszebb fényképeiből és egyéb dokumentumokból válogattunk, a szöveget Závada Pál és György Péter írásai keretezik.. [/limit_content]

A Csillaggal nem jó járni most – Kis Pál budapesti fényképész naplója (1944. október – december) című könyv egy 2016-ban megjelent, 128 oldalból álló, Irodalom Irodalomtörténet Magyar irodalom, Levelezés, napló kategóriájú könyv, melyet Kis Pál írt és a Magvető Könyvkiadó adja ki a 9789631434668 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Kis Pál: Csillaggal nem jó járni most – Kis Pál budapesti fényképész naplója (1944. október – december) egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Kis Pál: Csillaggal nem jó járni most – Kis Pál budapesti fényképész naplója (1944. október – december) PDF, Csillaggal nem jó járni most – Kis Pál budapesti fényképész naplója (1944. október – december) PDF letöltés, Kis Pál: Csillaggal nem jó járni most – Kis Pál budapesti fényképész naplója (1944. október – december) ePUB, Csillaggal nem jó járni most – Kis Pál budapesti fényképész naplója (1944. október – december) ePUB letöltés, Kis Pál: Csillaggal nem jó járni most – Kis Pál budapesti fényképész naplója (1944. október – december) Mobi, Csillaggal nem jó járni most – Kis Pál budapesti fényképész naplója (1944. október – december) Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Kis Pál további könyvei

Magvető Könyvkiadó kiadó további könyvei

Irodalom Irodalomtörténet Magyar irodalom, Levelezés, napló kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

128 oldalas könyvek

9789631434668 ISBN-számú könyvek

Összes könyv