Kádár Anettjulianna: A Trecento költészete és a zene

Kádár Anettjulianna könyve: A Trecento költészete és a zene | könyv borító

[limit_content length=”400″] Kádár Anett Julianna zenei tanulmányait a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karán zeneelmélet-szolfézs, karvezetés szakon végezte, ezzel párhuzamosan az olasz szakot is befejezte a bölcsészkaron, másodévesen OTDK különdíjas, negyedévesen OTDK első helyezett lett. Kutatásait és eredményeit a Magyar Tudományos Akadémia Pro Scientia Aranyéremmel ismerte el, rendszeresen jelennek meg publikációi hazai és külföldi szaklapokban. Jelenleg a Debreceni Egyetem magyar és összehasonlító irodalomtudományok doktori iskolájának doktorjelöltje, disszertációját az Isteni Színjáték zeneiségéből írja.A kiindulópont ezúttal is a “szent vátesz”, Dante, a “költők legmagasabbja”, s rögtön utána – vagy inkább mellette – Petrarca, az olasz irodalom időben és nagyságban második világirodalmi óriása. Két halhatatlan poéta, akiknek öröklétéből a zenei “örök megújhodásokra” fókuszál ez a mű a reneszánsztól a romantikáig, az olasz kultúra két tündökletes fénykorát éppúgy összekötve, mint költészet és zene testvérmúzsáit, hasonlóságaikban és ellentéteikben, kölcsönhatásaikban és feszültségeikben, de mindig és mindenképpen izgalmas és tanulságos viszonylatokban. S mindeme kettősségek mellett nem mellőzve az – irodalmi és zenei – italianisztika és komparatisztika “összhangzásait” sem, az olasz-magyar kapcsolattörténetet zenetörténeti dimenzióit, a csúcson Liszt Ferenc európai és univerzális géniuszával. (Madarász Imre) [/limit_content]

A A Trecento költészete és a zene című könyv egy 2016-ban megjelent, 112 oldalból álló, Irodalom Irodalomtörténet Magyar irodalom Tanulmányok, műelemzések, Verselemzések, tanulmányok kategóriájú könyv, melyet Kádár Anettjulianna írt és a Hungarovox Kiadó adja ki a 9786155562556 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Kádár Anettjulianna: A Trecento költészete és a zene egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Kádár Anettjulianna: A Trecento költészete és a zene PDF, A Trecento költészete és a zene PDF letöltés, Kádár Anettjulianna: A Trecento költészete és a zene ePUB, A Trecento költészete és a zene ePUB letöltés, Kádár Anettjulianna: A Trecento költészete és a zene Mobi, A Trecento költészete és a zene Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Kádár Anettjulianna további könyvei

Hungarovox Kiadó kiadó további könyvei

Irodalom Irodalomtörténet Magyar irodalom Tanulmányok, műelemzések, Verselemzések, tanulmányok kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

112 oldalas könyvek

9786155562556 ISBN-számú könyvek

Összes könyv