Jeannie Labno: A reneszánsz

Jeannie Labno könyve: A reneszánsz | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

[limit_content length=”400″] A 14. és 17. század közötti időszak kulturális, politikai, tudományos és intellektuális téren is óriási változásokat hozott. Európa kulturális újjászületése a firenzei műhelyekből indult, majd fokozatosan terjedt el a kontinensen. Ezt a folyamatot nevezzük reneszánsznak. A szó eredeti jelentése ‘újjászületés’ vagy ‘újjáéledés’. Ekkoriban Európa szellemi elitje a klasszikus görög és római filozófusokat, írókat és művészeket tekintette követendő példának, és célul tűzte ki, hogy újraalkossa ezeknek a letűnt korszakoknak a “szépségét és tisztaságát”. A kötet azokat az eseményeket mutatja be – a firenzei Medici-család felemelkedésétől a nyomda feltalálásáig -, amelyek ezt a forradalmi korszakot elindították. Segítségével betekinthetünk a reneszánsz nagyjainak életébe és mindennapjaiba, az isteninek nevezett Michelangelótól kezdve a botrányairól és kicsapongásáról híres Caravaggióig. A kötet lapjain feltárul a leghíresebb mesterművek – a Mona Lisa és a Sixtus-kápolna mennyezeti freskóinak – története, és megtudhatjuk, milyen fáradságos munkával és odaadással készítették őket. Végigkövethetjük a reneszánsz elterjedését a kontinensen, és felfedezhetjük máig tartó hatásait Kolumbusz amerikai útjától kezdve a heliocentrizmus gondolatának felbukkanásáig. [/limit_content]

A A reneszánsz című könyv egy 2019-ban megjelent, 144 oldalból álló, Művészet Művészettörténet Egyetemes műv.történet, Reneszánsz kategóriájú könyv, melyet Jeannie Labno írt és a Kossuth Kiadó adja ki a 9789630995054 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Jeannie Labno: A reneszánsz egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Jeannie Labno: A reneszánsz PDF, A reneszánsz PDF letöltés, Jeannie Labno: A reneszánsz ePUB, A reneszánsz ePUB letöltés, Jeannie Labno: A reneszánsz Mobi, A reneszánsz Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Jeannie Labno további könyvei

Kossuth Kiadó kiadó további könyvei

Művészet Művészettörténet Egyetemes műv.történet, Reneszánsz kategóriájú könyvek

2019-ban megjelent könyvek

144 oldalas könyvek

9789630995054 ISBN-számú könyvek

Összes könyv