Jakab András szerk.: Hegymenet – Társadalmi és politikai kihívások Magyarországon

Jakab András szerk., Urbán László szerk. könyve: Hegymenet - Társadalmi és politikai kihívások Magyarországon | könyv borító

[limit_content length=”400″] “Megvan, és itt olvasható a bizonyíték arra, hogy a magyar elit képes szembenézni az ország problémáival, sőt kiutakat is képes megjelölni. Ez a kötet tematikáját tekintve igen nyomasztó is lehetett volna – ehelyett számomra az utóbbi idők leglelkesítőbb olvasmánya lett: a középgeneráció üzenete a magyar fiataloknak arról, hogy érdemes itthon maradni. Egy társadalomtudományi hátterű vízió az ország helyzetéről és jövőjéről,amely a közvéleménynek és a döntéshozóknak is igen hasznos lehet.” Chikán Attila közgazdász, akadémikus”Magyarország mai helyzetében fontos az állapotfelmérés és önképünk tisztázása. A tudomány megteszi a magáét, ez a stílusában és megközelítésmódjában is sokszínű kötet viszont inkább a nagyközönségnek szól, s a közérdekű kérdések széles körét öleli föl a népesedéstől a bankrendszerig, az oktatástól a külpolitikáig és így tovább. Az ország sorsát meghatározó súlyos kérdések megértéséhez és megoldásához akarnak segítséget nyújtani a szerzők. Egyes esetekben az eredmény a kijózanodás, az illúziók elvesztése. Más témákban pontos technikai javaslatot kapunk a kiútra, ismét máshol a lehetséges forgatókönyveket vázolja a tanulmány. A tőmondatokra zsugorodott propaganda, a közhelyekre és indulatokra építő közbeszéd korában küldetésük van a gondolkodásra serkentő könyveknek.” Sólyom László jogász, akadémikus”Szédítő a kötet igényessége. Nem tudnék megnevezni a mai magyar társadalmat érintő olyan fontos kérdést, amellyel a kötet ne foglalkozna mintaszerű interdiszciplinaritással. Ráadásul szinte valamennyi fejezet több tudományágat ötvöz.” Szelényi Iván szociológus, akadémikus”Az egyéni és közösségi érdekek alárendelése az egyetemes értékeknek, az egyéni és csoportos ?jó? harmóniájának keresése a tágabb köz javával – a felelős gondolkodás fontos kritériumai. A Hegymenet 28 szerzőjének 23 tanulmánya segítség lehet mindazoknak, akik fontosnak tartják, hogy olyan – hátsó szándékok nélküli – őszinte szakmai párbeszédben legyenek, amely a valódi emberi növekedést ténylegesen segítheti a jelen hangzavarban. Bízva abban, hogy a kötet segít temetni az árkokat és az ország nagyobb java érdekében közelíti a közösség ügyeiért elkötelezetteket, jó szívvel ajánlom minden érdeklődőnek.” Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, a Párbeszéd Háza igazgatójaAz Osiris kiadónál 2017 májusában megjelenő kötet célja, hogy elméleti és gyakorlati szakemberek bevonásával, a magyar társadalom és politika előtt álló legfontosabb kihívásokat vegye számba, egyúttal megoldási javaslatokat is körvonalazzon. A különböző ideológiai hátterű szerzők felkérése azzal az ambícióval történt, hogy a mai magyar közbeszédben gyakran felmerülő kérdésekre a legfrissebb közgazdaságtani, szociológiai, politikatudományi, jogtudományi és történettudományi eredmények felhasználásával keressünk válaszokat, és azokat hazánk jövőjéről szóló diskurzus részévé tegyük. A kötet szerkesztői Jakab András és Urbán László. [/limit_content]

A Hegymenet – Társadalmi és politikai kihívások Magyarországon című könyv egy 2017-ban megjelent, 468 oldalból álló, Politika, Történelem kategóriájú könyv, melyet Jakab András szerk., Urbán László szerk. írt és a Osiris Kiadó adja ki a 9789632762869 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Jakab András szerk., Urbán László szerk.: Hegymenet – Társadalmi és politikai kihívások Magyarországon egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Jakab András szerk., Urbán László szerk.: Hegymenet – Társadalmi és politikai kihívások Magyarországon PDF, Hegymenet – Társadalmi és politikai kihívások Magyarországon PDF letöltés, Jakab András szerk., Urbán László szerk.: Hegymenet – Társadalmi és politikai kihívások Magyarországon ePUB, Hegymenet – Társadalmi és politikai kihívások Magyarországon ePUB letöltés, Jakab András szerk., Urbán László szerk.: Hegymenet – Társadalmi és politikai kihívások Magyarországon Mobi, Hegymenet – Társadalmi és politikai kihívások Magyarországon Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Jakab András szerk., Urbán László szerk. további könyvei

Osiris Kiadó kiadó további könyvei

Politika, Történelem kategóriájú könyvek

2017-ban megjelent könyvek

468 oldalas könyvek

9789632762869 ISBN-számú könyvek

Összes könyv