Ittzés Nóra (szerk.): A magyar nyelv nagyszótára I. – Segédletek

Ittzés Nóra (szerk.) könyve: A magyar nyelv nagyszótára I. - Segédletek | könyv borító

[limit_content length=”400″] A magyar nyelv nagyszótára a korábbi szótáraknál teljesebben és tagoltabban adja vissza az egyes szavak jelentésszerkezetét, következetesen feldolgozza a frazeológia körébe tartozó ún. értelmezett szókapcsolatokat, idiomatizmusokat. Nyelvtani szemléletében, szófaji rendszerében, illetve a szavak nyelvtani – szófaji elemzésében figyelembe veszi a grammatikai kutatások legkorszerűbb eredményeit. A szótár egyedülálló a magyar értelmező szótárak között a tekintetben is, hogy – mint szövegbázisra, ún. korpuszra épülő szótár – konkrét nyelvi anyag elemzése alapján készíti el a szavak lexikográfiai leírását, és minden címszava valamennyi jelentését, értelmezett egységét korrekt bibliográfiai hivatkozással ellátott példamondattal illusztrálja. A sorozatot 18 kötetesre tervezi a kiadó. A jelenlegi kötet a szótárak használatához szükséges segédleteket tartalmazza. [/limit_content]

A A magyar nyelv nagyszótára I. – Segédletek című könyv egy 2006-ban megjelent, 1120 oldalból álló, Nyelvészet, Társadalomtudomány kategóriájú könyv, melyet Ittzés Nóra (szerk.) írt és a Kossuth Kiadó adja ki a 9789639074392 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Ittzés Nóra (szerk.): A magyar nyelv nagyszótára I. – Segédletek egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Ittzés Nóra (szerk.): A magyar nyelv nagyszótára I. – Segédletek PDF, A magyar nyelv nagyszótára I. – Segédletek PDF letöltés, Ittzés Nóra (szerk.): A magyar nyelv nagyszótára I. – Segédletek ePUB, A magyar nyelv nagyszótára I. – Segédletek ePUB letöltés, Ittzés Nóra (szerk.): A magyar nyelv nagyszótára I. – Segédletek Mobi, A magyar nyelv nagyszótára I. – Segédletek Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Ittzés Nóra (szerk.) további könyvei

Kossuth Kiadó kiadó további könyvei

Nyelvészet, Társadalomtudomány kategóriájú könyvek

2006-ban megjelent könyvek

1120 oldalas könyvek

9789639074392 ISBN-számú könyvek

Összes könyv