Hajnal Géza: A Gérecz-hagyaték

Hajnal Géza könyve: A Gérecz-hagyaték | könyv borító

[limit_content length=”400″] Gérecz Attila költő és szabadságharcos rövid, ám mozgalmas életét (1929-1956) évtizedekig hallgatás övezte, így az utókor sok félreértést, téves adatot és legendaszerűen homályos ismeretet örökölt róla. Már huszonegy évesen börtönbe kerül politikai fogolyként. Vácról a Dunát átúszva sikerül megszöknie 54 tavaszán, elkapják; majd újra lecsukják. A forradalmárok szabadják ki 56 őszén, egy hétre rá teríteti le egy szovjet tank géppuskasorozata a pesti utcán, huszonhét évesen.A váci börtönben, a Füveskertiek költőcsoportjában érlelődött költői életműve. Ennek vizsgálatát, értelmezését és életrajzának tüzetes rekonstruálását tűzte ki Hajnal Géza, felkutatva a levéltárak rendőrségi és peranyagait, titkosszolgálati iratait, kérdezve a még élő kortársakat, kutatva a svájci Gérecz-hagyatékot és minden fellelhető forrást. [/limit_content]

A A Gérecz-hagyaték című könyv egy 2016-ban megjelent, 272 oldalból álló, Irodalom Irodalomtörténet Magyar irodalom, Életrajz Történelem kategóriájú könyv, melyet Hajnal Géza írt és a Kortárs Kiadó adja ki a 9786158056106 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Hajnal Géza: A Gérecz-hagyaték egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Hajnal Géza: A Gérecz-hagyaték PDF, A Gérecz-hagyaték PDF letöltés, Hajnal Géza: A Gérecz-hagyaték ePUB, A Gérecz-hagyaték ePUB letöltés, Hajnal Géza: A Gérecz-hagyaték Mobi, A Gérecz-hagyaték Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Hajnal Géza további könyvei

Kortárs Kiadó kiadó további könyvei

Irodalom Irodalomtörténet Magyar irodalom, Életrajz Történelem kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

272 oldalas könyvek

9786158056106 ISBN-számú könyvek

Összes könyv