Georges Didi-Huberman: Túl a feketén – Levél Nemes Lászlóhoz, a Saul fia rendezőjéhez

Georges Didi-Huberman könyve: Túl a feketén - Levél Nemes Lászlóhoz, a Saul fia rendezőjéhez | könyv borító

[limit_content length=”400″] Egy ismert filozófus moziba megy, majd megrendítő élménye nyomán ír egy hosszú levelet a film alkotójának. Mindez lehetne kettejük magánügye, ám amiről ez a nyilvános levél beszél, az a bennünk lakozó fekete lyuk, vagy más néven a Soá. Didi-Huberman és Nemes László közös kérdésfelvetése arra irányul, hagynunk kell-e, hogy ez a fekete lyuk belülről aknázzon alá minket, némán, mindenhol? Vagy próbáljuk meg kifordítani és megszemlélni, vagyis fényt deríteni rá, túl a feketén?Túl lehet-e lépni a holokausztreprezentációk hagyományos képi paradigmáin? A színes poklot annak pánikképeivel ábrázoló Saul fia dokumentarista meséjének ez kétségkívül sikerült. A túllépés azonban az ellenállás elágazásaiba vezet, ahol nekünk nézőknek is, akár Didi-Huberman útmutatása nyomán, kérdőre kell vonnunk önmagunkat és a történelemhez való viszonyunkat. Georges Didi-Huberman (1953) francia művészettörténész és filozófus, napjaink egyik meghatározó teoretikusa, a párizsi EHESS oktatója, fő kutatási területe a képelmélet és a kép esztétikája. [/limit_content]

A Túl a feketén – Levél Nemes Lászlóhoz, a Saul fia rendezőjéhez című könyv egy 2016-ban megjelent, 52 oldalból álló, Film és színház, Művészet kategóriájú könyv, melyet Georges Didi-Huberman írt és a Jelenkor Kiadó adja ki a 9789636765767 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Georges Didi-Huberman: Túl a feketén – Levél Nemes Lászlóhoz, a Saul fia rendezőjéhez egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Georges Didi-Huberman: Túl a feketén – Levél Nemes Lászlóhoz, a Saul fia rendezőjéhez PDF, Túl a feketén – Levél Nemes Lászlóhoz, a Saul fia rendezőjéhez PDF letöltés, Georges Didi-Huberman: Túl a feketén – Levél Nemes Lászlóhoz, a Saul fia rendezőjéhez ePUB, Túl a feketén – Levél Nemes Lászlóhoz, a Saul fia rendezőjéhez ePUB letöltés, Georges Didi-Huberman: Túl a feketén – Levél Nemes Lászlóhoz, a Saul fia rendezőjéhez Mobi, Túl a feketén – Levél Nemes Lászlóhoz, a Saul fia rendezőjéhez Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Georges Didi-Huberman további könyvei

Jelenkor Kiadó kiadó további könyvei

Film és színház, Művészet kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

52 oldalas könyvek

9789636765767 ISBN-számú könyvek

Összes könyv