George H. W. Bush: Átalakított világ

George H. W. Bush, Brent Scowcroft könyve: Átalakított világ | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

Kategória: ,

[limit_content length=”400″] A most kézben tartott könyv egy külpolitikai szempontból rendkívüli időszak krónikája, ahogy annak egykori alakítói látják. Az Egyesült Államok 41. elnöke, id. George Bush és volt nemzetbiztonsági tanácsadója a hidegháború végének és a kétpólusú világból való átmenetnek a történetét tárja az olvasók elé. Az 1989-ben megalakuló Bush-adminisztráció megörökölte Ronald Reagannek a Gorbacsov vezette Szovjetunióval kapcsolatos diplomáciai sikereit, de annak nem kívánt óvatlan folytatója lenni. Az elnökség első két évét nem várt gyorsaságú nemzetközi események jellemezték. A demokratikus Szolidaritás mozgalom hatalomra jutott Lengyelországban, majd fél évszázad kommunista diktatúrája után Magyarországon és Csehszlovákiában is szabad választásokat tartottak. Kelet- és nyugatnémetek táncoltak a Németországot és egész Európát hosszú évtizedekre kettéosztó berlini Falon, a két Németország újra egyesült, 1991 karácsonyán pedig utoljára volt látható a sarló és a kalapács a moszkvai Kreml tetején. Mindezen eseményeknek a Bush-adminisztráció egyszerre volt előmozdítója és gyors reagálású továbbvivője. A kötetben többször szó esik az egykori magyarországi változásokról, melyeknek előmozdítására Bush elnök 1989-ben Budapestre látogatott, majd 1990-ben és 1991-ben a Fehér Házban fogadta a rendszerváltás utáni első szabadon választott magyar miniszterelnököt, Antall Józsefet. Kettejük szoros kapcsolatának emlékét őrzi a kötetben található, az elnök kézjegyével ellátott fotó. [/limit_content]

A Átalakított világ című könyv egy 2014-ban megjelent, 592 oldalból álló, Politika, Történelem kategóriájú könyv, melyet Brent Scowcroft, George H. W. Bush írt és a Antall József Tudásközpont adja ki a 9786158009249 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Brent Scowcroft, George H. W. Bush: Átalakított világ egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Brent Scowcroft, George H. W. Bush: Átalakított világ PDF, Átalakított világ PDF letöltés, Brent Scowcroft, George H. W. Bush: Átalakított világ ePUB, Átalakított világ ePUB letöltés, Brent Scowcroft, George H. W. Bush: Átalakított világ Mobi, Átalakított világ Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Brent Scowcroft, George H. W. Bush további könyvei

Antall József Tudásközpont kiadó további könyvei

Politika, Történelem kategóriájú könyvek

2014-ban megjelent könyvek

592 oldalas könyvek

9786158009249 ISBN-számú könyvek

Összes könyv