Gellér Katalin: Magyarok a Julian Akadémián

Gellér Katalin könyve: Magyarok a Julian Akadémián | könyv borító

[limit_content length=”400″] Gellér Katalin írása a modern magyar művészet történetének egy rövid, de igen jelentős időszakával foglalkozik. Az 1890-es években, Párizsban, a világhírű tanítványai által rendkívül népszerűvé vált Julian Akadémián dolgozó magyar művészek tanulóéveit, küzdelmeit, tapasztalatait mutatja be. Csak néhány ismert nevet említve: Rippl-Rónai József, Csók István, Vaszary János, Kunffy Lajos, s a magyar festészeti megújulást elindító Nagybányai művésztelep alapító mesterei közé tartozó Ferenczy Károly, Iványi Grünwald Béla, Réti István és Thorma János is ebben az időszakban tanult Párizsban.A magyar művészek visszaemlékezései, naplói, levelei összehasonlításából megismerhetjük a Julian Akadémia felépítését, működését, tanárait és tanítási módszereit valamint a festőnövendékek küzdelmeit és szórakozásait, a “bohémélet” hol vidám, hol szomorú eseményeit. A magyar festők és szobrászok mellett számos később ismertté vált francia, angol, amerikai, osztrák, finn és német művésznövendékről is szó esik.A kötet végén elolvashatjuk Nagy Sándor 1921-től folytatásokban megjelent Párisi emlékek című, rendkívül szórakoztató, a korszak művészeti kérdéseibe is beavató írását, amelyet a témával foglalkozó egyetlen tanulmány sem említett idáig, sőt a neve sem szerepelt a Julian Akadémia regiszterében. [/limit_content]

A Magyarok a Julian Akadémián című könyv egy 2017-ban megjelent, 130 oldalból álló, Magyar műv. történet, Művészet Művészettörténet kategóriájú könyv, melyet Gellér Katalin írt és a L’Harmattan Kiadó adja ki a 9789634142010 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Gellér Katalin: Magyarok a Julian Akadémián egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Gellér Katalin: Magyarok a Julian Akadémián PDF, Magyarok a Julian Akadémián PDF letöltés, Gellér Katalin: Magyarok a Julian Akadémián ePUB, Magyarok a Julian Akadémián ePUB letöltés, Gellér Katalin: Magyarok a Julian Akadémián Mobi, Magyarok a Julian Akadémián Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Gellér Katalin további könyvei

L’Harmattan Kiadó kiadó további könyvei

Magyar műv. történet, Művészet Művészettörténet kategóriájú könyvek

2017-ban megjelent könyvek

130 oldalas könyvek

9789634142010 ISBN-számú könyvek

Összes könyv