Ferdinandy György: Vadnyugati origó

Ferdinandy György könyve: Vadnyugati origó | könyv borító

[limit_content length=”400″] “Budapest, gyerekkor, háború, ötvenhat, Franciaország, Puerto Rico, Florida. Állomások egy ember életében. De meg lehet-e érkezni igazán bárhová is? Haza lehet-e térni? Ferdinandy György novelláit emlékfoszlányok indítják el: egy utcasarok, félszavak egy beszélgetésből, egy dal első sora, egy álom, amiből talán sosem lehet felébredni. A szövegek úgy íródnak egymásra, mint egy palimpszeszt rétegei, a történések ismétlődnek, de sohasem pontosan ugyanúgy – ahogy az emlékezet is apró változtatásokat végez az eseményeken. Az idő nem lineárisan, hanem körkörösen halad: a gyermekben már ott van az emigráns idegensége. Vajon az otthontalanság érzése vagy az otthon elhagyása volt-e előbb?A pályakezdő Ferdinandy György Saint-Exupéry-díjas francia író, aki 1965-ben tér vissza a magyar nyelvű íráshoz, és csak 1988-ban tér végleg haza a Magvetőnél megjelenő Szerecsenségem története című kötettel. Az emigrációban született magyar írásairól azonban keveset tud az olvasóközönség. E közel három évtizedes hiátus betöltésére vállalkozik most e kötet, felfedezőútra hív 1956 és 1986, Párizs és Puerto Rico között, számos eddig csak külföldön megjelent írással, kiegészítve a válogatást néhány később született, emblematikus novellával.” [/limit_content]

A Vadnyugati origó című könyv egy 2018-ban megjelent, 288 oldalból álló, Irodalom Szépirodalom Próza Magyar irodalom Elbeszélések, novellák, Kortárs kategóriájú könyv, melyet Ferdinandy György írt és a Scolar Kiadó adja ki a 9789632448381 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Ferdinandy György: Vadnyugati origó egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Ferdinandy György: Vadnyugati origó PDF, Vadnyugati origó PDF letöltés, Ferdinandy György: Vadnyugati origó ePUB, Vadnyugati origó ePUB letöltés, Ferdinandy György: Vadnyugati origó Mobi, Vadnyugati origó Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Ferdinandy György további könyvei

Scolar Kiadó kiadó további könyvei

Irodalom Szépirodalom Próza Magyar irodalom Elbeszélések, novellák, Kortárs kategóriájú könyvek

2018-ban megjelent könyvek

288 oldalas könyvek

9789632448381 ISBN-számú könyvek

Összes könyv