Falk Miksa: Erzsébet királynéról – Visszaemlékezések

Falk Miksa könyve: Erzsébet királynéról - Visszaemlékezések | könyv borító

[limit_content length=”400″] Az érdekességet csakis annak a kitűnőségnek köszönheti, akiről szó vanHogy nehéz órákban mi volt ő királyi férjének, miképpen tudta őt gyengéd, de egyszersmind erős kézzel is támogatni, midőn ami fájdalom nagyon is sokszor történt, a sors csapásai őt letöréssel fenyegették, miképpen tudta ő egy rettenetes családi katasztrófa pillanatában, midőn kimondhatatlan fájdalom dúlta szét az ő saját anyai szívét, a római nő heroizmusával leküzdeni saját fájdalmát, hogy az atya szívébe csepegtesse a vigasznak azon balzsamát, amelyre az ő saját sebei annyira rászorultak volnaAz író-újságíró Falk Miksa 1863-tól Erzsébet királyné tanítója és magyar nyelvtanára volt. Hazatérte után, a kiegyezést követően a Pester Lloyd főszerkesztője lett. Sisiről írt visszaemlékezéseit eleinte részletekben közölték a folyóiratok, végül 1898-ban önálló kötetben is megjelent. Az írások igen jól megörökítik azt a bensőséges viszonyt, ami közte és tanítványa között alakult ki az évek során, nem egyszer a politikáról és a magyar lelkiségről is eszmét cserélnek, máskor a respublika vagy a kormányzás kérdése kerül szóba, miközben Falk szemtanúja volt a családi élet minden történésének, születésnapnak és tragédiának egyaránt. Akiről a legkevesebb szó esik, az maga a császár, Ferenc József.. [/limit_content]

A Erzsébet királynéról – Visszaemlékezések című könyv egy 2016-ban megjelent, 80 oldalból álló, A Monarchia kora Történelem, Történelem Magyar történelem kategóriájú könyv, melyet Falk Miksa írt és a Szépmíves Könyvek adja ki a 9786155662102 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Falk Miksa: Erzsébet királynéról – Visszaemlékezések egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Falk Miksa: Erzsébet királynéról – Visszaemlékezések PDF, Erzsébet királynéról – Visszaemlékezések PDF letöltés, Falk Miksa: Erzsébet királynéról – Visszaemlékezések ePUB, Erzsébet királynéról – Visszaemlékezések ePUB letöltés, Falk Miksa: Erzsébet királynéról – Visszaemlékezések Mobi, Erzsébet királynéról – Visszaemlékezések Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Falk Miksa további könyvei

Szépmíves Könyvek kiadó további könyvei

A Monarchia kora Történelem, Történelem Magyar történelem kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

80 oldalas könyvek

9786155662102 ISBN-számú könyvek

Összes könyv