Esterházy Péter: Egyszerű történet vessző száz oldal – a Márk-változat

Esterházy Péter könyve: Egyszerű történet vessző száz oldal - a Márk-változat | könyv borító

[limit_content length=”400″] Egy kitelepített család az Isten háta mögött. Egy testvérpár: az egyiket a szavak érdeklik, a másikat az Isten. Nem tűnik ez feloldhatatlan ellentétnek. Az idősebb fiú mondatokból épít láthatatlan világot, süketnéma öccse szavai ugyan nem hallhatók, mégis ő meséli el a történetüket. Most akkor melyikük a Júdás? Az anya nem keresi senki kedvét, az apa iszik. Az egri nagymamával csak titokban lehet találkozni, a másik meg bár velük él, folyton az Úrral beszélget, és magát a jóságot keresi. Na és az Isten: a Mennyben, a kereszten, a káromló szavakban, az imákban és a saját történetében. A szomorú, boldog Isten. Az Egyszerű történet vessző száz oldal második könyve az istentelen 20. század közepének regénye, szereplői mind a saját útjukat járják, bár egyetlen szobában élnek. Hogy a kiszolgáltatottság választja el őket, vagy eleve el vannak választva egymástól, azt csak az Isten tudja. Mindegyikük magányos. Az Isten is: a Mennyben, a kereszten, a káromló szavakban, az imákban és a saját történetében. (Péczely Dóra) [/limit_content]

A Egyszerű történet vessző száz oldal – a Márk-változat című könyv egy 2014-ban megjelent, 124 oldalból álló, Irodalom Szépirodalom Próza Magyar irodalom Regények, Kortárs kategóriájú könyv, melyet Esterházy Péter írt és a Magvető Könyvkiadó adja ki a 9789631432022 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Esterházy Péter: Egyszerű történet vessző száz oldal – a Márk-változat egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Esterházy Péter: Egyszerű történet vessző száz oldal – a Márk-változat PDF, Egyszerű történet vessző száz oldal – a Márk-változat PDF letöltés, Esterházy Péter: Egyszerű történet vessző száz oldal – a Márk-változat ePUB, Egyszerű történet vessző száz oldal – a Márk-változat ePUB letöltés, Esterházy Péter: Egyszerű történet vessző száz oldal – a Márk-változat Mobi, Egyszerű történet vessző száz oldal – a Márk-változat Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Esterházy Péter további könyvei

Magvető Könyvkiadó kiadó további könyvei

Irodalom Szépirodalom Próza Magyar irodalom Regények, Kortárs kategóriájú könyvek

2014-ban megjelent könyvek

124 oldalas könyvek

9789631432022 ISBN-számú könyvek

Összes könyv